В Україні – тепловий колапс

 

 

 

 

В усіх містах України склалася ситуація з теплопостачанням наступна: теплопостачання, навіть після рішень владних органів, там де свідоме керівництво вирішило відшкодовувати тариф і не збільшувати для населення вартість послуги, котельні не запускаються, адже є блокування з боку газових компаній.
Цей колапс практично в кожному місті України. Не виключенням є ситуація і в Ніжині.
Але деякі міста підняли тарифи на теплопостачання практично на 30-45%, та, навіть, там де вирішено збільшити тариф, все одно теплопостачання немає, тому, що знову ж таки, відбувається блокування газовими компаніями, яке продовжується в зв’язку з відсутністю механізму погашення боргів тепло генеруючими компаніями перед газопостачальними організаціями.
Що стосується міста Ніжина, ситуація також складна. Керівництво міста прийняло рішення не збільшувати тариф, взявши на себе витрати по компенсації вартості за тепло для населення, а це десятки мільйонів гривень.
Слід нагадати, що спочатку 2021 року нова влада міста запропонувала громаді встановити альтернативні котельні. Але населення Ніжина не захотіло експерементувати, не пішло на цей крок і на громадських слуханнях було прийняте рішення залишити підприємство – банкрут – ТОВ «Ніжинтепломережі», до того ж, додалося ще й славнозвісне підняття вартості ціни на газ.
Тож, наразі сподіваємося, що ТОВ «Ніжинтепломережі» вдасться провести цей опалювальний сезон. А надалі гостро стоїть питання щодо зміни компанії, що буде здійснювати теплозабезпечення в місті.

Фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь