Ніжинщина: викинутий на смітник знайда став розкішним красенем. Фото

 

 

 

 

…Маленький пухнастий клубочок уже ледь подавав голос… Літо. Спека. Кошеня без води та їжі уже хтозна-скільки часу… Саме-самісіньке… І цей смітник у Носівці,  біля якого його викинули,  для безпорадного малого – як цілий світ. Чи виживе воно в ньому?!
Скоріше за все, не вижило б… Але наша історія – правдива і безмежно добра…
“Це сталося цього літа. Навіть дату пам’ятаю – 31 липня, – розповідає Ніна Хоменко, вчитель у селі Іржавець, що на Ніжинщині.
– Я викидала сміття, аж тут до мене підбігло щось маленьке, темне, брудне і пискливе – дуже виснажене кошеня. Воно просило про допомогу.
Привезла додому. Хай би й залишилося, але наш кіт Лайк запротестував: шипів, гирчав і вигинав спину.
Що робити? Не залишати ж знесиленого пухнастика напризволяще! Добре, що Валентина Яремків, моя тьотя, чуйна і жаліслива жінка, погодилася забрати котика собі”.

Так кошеня везли зі смітника в родину…

Відтоді минуло три місяці… Налякане пухнасте маля отримало не лише ім’я – котика звати Фінік, а й море любові, турботи і щирості… Воно змінилося… Та що там – це справжні метаморфози!

Подивіться, як тепер виглядає в минулому безпорадна знайда

“Це – той самий розгублений вухастий котик, якого три місяці тому я забрала біля купи сміття, викинутого, ображеного, хворого…, – говорить Ніна Хоменко. – Любов і турбота Валентина Яремків допомогли Фініку стати щасливим. Правда, на фініка він перестав бути схожим, але це не заважає йому радіти життю і дарувати радість хазяйці”.

70-річна Валентина Яремків живе в селі Дебреве, Ніжинського району.

Після заміжжя мешкала у Галичі на Івано-Франківщині. Років 10 тому повернулася в рідну батьківську домівку.

Крім Фініка у Валентини Василівни  є ще двоє чотирилапих улюбленців: Черниш та Сніжок. Сніжку 5 років, а Черниша хтось “турботливо” кинув на подвір’я господині за тиждень до того, як племінниця Ніна привезла їй знайду.

Усі троє – дружні, грайливі, ніжні, муркотливі. Найменшого прийняли у свій гурт без проблем.

Валентина Василівна всім своїм улюбленцям зробила щеплення від котячих хвороб. “Без цього ніяк, – розводить руками жінка з великим серцем, – тепер вони захищені”.

Валентина Яремків балує своє господарство та часто купує їм смаколики: сметану, сосиски, рибку. Найулюбленіша вечірня забава вухастиків – гратися клубком ниток. Навіть сплять вони усі разом – на ліжку серед вишитих Валентиною Яремків подушок.

До речі, це хобі з юних років так захопило жінку, що вона вже не для себе, а родичам та знайомим вишиває, адже її будинок весь у вишитій яскравій красі.

А ще Валентина Яремків надзвичайно творча людина, знає багато українських народних пісень і красиво співає.
 
У 2012 році брала участь зі своєю племінницею, Наталією Брухандою, в конкурсі “Зіркова родина”.
 

Ось такі справжні дива творить любов… Ці дві жінки, Ніна та Валентина, стали порятунком для викинутого клубочка… Врятоване життя – це найвище добро.

Валентина Пильник
Фото з архіву Ніни Хоменко та Валентини Яремків 
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь