Врятувати життя птаха – це шляхетно

 

 

 

 

Все буде добре, коли лелеки навесні повертаються у власні гнізда, – вважають люди і кожного року виглядають крилатих, і кожного року зітхають з полегшенням – прилетіли, тож все буде гаразд.
Незважаючи на війну, вони, як завжди, повертаються додому… Здавна ці птахи в Україні – символ продовження роду, добробуту та любові до рідного краю. Ми завжди нетерпляче чекаємо на цих величних, вільних птахів. Цьогоріч лелеки повернулись до рідного дому і в Тиниці.

Та сталося неочікуване: через деякий час лелека-тато зник і так і не повернувся до гнізда. Що трапилось з птахом – невідомо, але через його зникнення у небезпеці опинилася вся лелеча сім’я. Адже лелека-мама, котра висиджує яйця, не кине їх за жодних обставин, а отже – помре від голоду і пташенята не вилупляться.

Тому житель села Іван Марченко забив на сполох. Спочатку він сам підгодовував птаху рибою – салакою, а потім організував цілу спецоперацію з врятування мами-лелеки та яєць.

Телефонували у природоохоронну організацію, радилися, як вчинити, щоб не нашкодити. Потім домовлялися з електриками та рятувальниками, бо ж гніздо знаходиться на електроопорі над дротами зі струмом.

Звісно сумно, що лелека втратила всю сім’ю, бо забрати яйця було єдиною можливістю врятувати її життя та життя майбутніх пташенят. Нині ж яйця знаходяться в місцевому інкубаторі і невдовзі будуть передані зоорятувальникам.

Вдячні Івану Васильовичу за виявлені небайдужість, чуйність та доброту, а також працівникам відокремленого підрозділу Бахмацький РЕМ АТ «ЧЕРНІГІВОБЛЕНЕРГО» та рятувальникам 14-ої Державної пожежно-рятувальної частини у м. Бахмач, адже врятувати життя птаха — це шляхетно.
Джерело: Міська рада Бахмач

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь