Дивосвіт земляка: біля картин Петра Власенка відпочиває душа…

 

 

 

 

Коли поглянув на малярські роботи Петра Власенка, одразу ж пройнявся до нього теплими почуттями.

Художній світ земляка – величезний і яскравий. Він вражає своєю витонченістю гармонії. Щоби передати розмаїття цього світу, треба мати, крім технічної майстерності, надзвичайне почуття прекрасного, бути відкритою і поетичною людиною.

Петро Михайлович саме такий. Його роботи – чарівні та живі. Здається, трапилося диво і картини передають навіть аромат !

З чого почалося захоплення малярством? Петро Михайлович родом з Галиці. Закінчив педінститут. Одержав призначення на роботу в Носівський район. Працював у Володьководівицькій школі, згодом її очолив.

Малював ще зі школи. Бажання творити не пропало, коли навчався. До речі, перша персональна виставка студента Власенка відбулася саме в інституті. Малював, коли працював в школі. А особливо віддався улюбленому заняттю з виходом на пенсію.Мистецтво – постійний процес, робота над собою, праця, пошук. І прагнення – залишити щось після себе, щоби твоя поява на світ не була марною. Улюблена тема художника – природа. На картинах здебільшого пори року. Відтворення їх краси і неповторності .


Маляр працює залюбки. Пише картини не тільки для себе, а й для того, щоби ділитися ними з друзями, знайомими. З тими, хто має щирі почуття і світлі душі. Якщо твої роботи знаходять відгук у чиїйсь душі, уяві, вважає він, то це дорого варте. Петро Михайлович щасливий від того, що комусь одні його роботи сподобалися, декотрі когось захопили, а деякі, можливо,й надихнули.

Його твори зберігаються у приватних колекціях по всій Україні і ближчого зарубіжжя.

Вісник Лосинівської громади

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на   наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь