“Ніжин без околиць”: подробиці проєкту

 

 

 

 

На асфальтування ґрунтових доріг у Ніжині необхідно понад один мільярд гривень. Про це Суспільному розповів міський голова Олександр Кодола.

З його слів, протягом декількох років, гроші поступово виділятимуть з міського бюджету. Загалом у місті ґрунтових доріг понад 60%.

Ґрунтові дороги у Ніжині здебільшого є у віддалених районах та мікрорайонах міста, зазначив Кодола. Їх ремонт відбуватиметься в рамках програми “Ніжин без околиць”. Програма передбачає асфальтування доріг від семи до десяти років.

Роботи триватимуть до 10 років: у Ніжині на ремонт ґрунтових доріг необхідно понад один мільярд гривень

Як повідомив Суспільному секретар Ніжинської міської ради Юрій Хоменко, місто розділено на пʼять категорій покриття:

  • магістральні загально міського значення;
  • основні дороги мікрорайонів;
  • другорядні асфальтовані;
  • другорядні ґрунтові;
  • внутрішньоквартальні.

Загалом на ремонт доріг у цьому році виділили 40 мільйонів гривень.

У Ніжині ніколи не виділявся такий об’єм грошей на ремонт доріг. У нас зазвичай там полатали, там грейдерували, це на два-три роки вистачало. Грейдерування з підсипкою не є ефективним, і ми від нього маємо відходити. У нас у планах з ґрунтової дороги зробити асфальтовану. Тендери вже завершуються, і десь приблизно через тиждень ми розпочнемо ремонт ґрунтових робіт“, — сказав Хоменко.

Загалом у Ніжині зі слів Хоменка, 84 кілометри асфальтованих доріг і близько 145 ґрунтових.

Тендери вже завершуються, приблизно через тиждень ми розпочнемо ремонт ґрунтових робіт. Але зараз є декілька перешкод, у цьому році казначейська служба капітальне будівництво не фінансувала взагалі. Тому не зрозуміло, що ми під час військових дій зможемо зробити“.

Суспільне

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь