«Хочеш щось змінити? Почни з себе!»

 

 

 

 

Це давно відома істина, яка актуальна зараз як ніколи. Кожну хвилину наші мужні воїни наближають перемогу України, а ми маємо тримати тил і піклуватися про наші міста.

Ніжин – гарне і старовинне місто, але все потребує догляду і людського піклування. Не виключенням є і річка Остер.

Занедбані береги біля приватного сектору неможливо не помітити. Саме такий занедбаний берег був і поруч з будинком ніжинця Сергія Прошукала. Минулого року весною, коли російські нелюди втекли з Чернігівщини, у Сергія виникла ідея привести до ладу берег річки.

«Там навіть собак ніхто не вигулював, були непролазні хащі, – розповідає Сергій. – Ідею розчистити цю частину берега, підтримала моя сімʼя, сусіди. Написали заяву, щоб комунальники спиляли старі дерева, зібрались всі гуртом і почали вигрібати сміття й чагарники. Роботи минулого року було багато, але багато було і людей, що згодились допомогти».

Цьогоріч ніжинці знову зібрались на толоку біля річки Остер, почистили берег, підсадили ще нових дерев, привели до ладу газон і встановили лавку для відпочинку біля річки. Наступного року Сергій Прошукало разом з сімʼєю і сусідами планують очистити й протилежний берег. У мріях, звичайно, створення справжньої зони відпочинку: розчищення річки, облаштування пляжу з піском і зони відпочинку для дітей.

Сергій Прошукало закликає всіх ніжинців організовувати такі толоки, прибирати і приводити до ладу занедбані ділянки й береги. Ми разом зможемо зробити наше місто ще кращим!

Наталія Нікітіна

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь