До Ніжина завітав Глава Української Греко-Католицької Церкви

 

 

 

 

Із душпастерським візитом до Ніжина завітав Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав Шевчук. Говорили про головні напрямки та здобутки в діяльності осередку, про основні гуманітарні виклики, які спіткали український народ, та про перспективи розвитку благодійної діяльності в регіоні.

«Здійснюється моя мрія: я дуже мріяв, щоб у кожній нашій парафії діяв парафіяльний Карітас. Я тішуся, що у вас в Ніжині є такий осередок, де ми можемо просто ділитися вірою в Бога, який є Любов», – сказав Блаженніший Святослав.

Після спілкування з працівниками Благодійний фонд “Карітас Чернігів” та парафіянами, Верховний Архиєпископ мав бесіду з дітьми, які перебувають у денному таборі «Вільні й Незалежні». Розказав їм, скількома мовами володіє та надихнув своїм прикладом юні серця вивчати й пізнавати нове, відкривати для себе світ та допомагати людям.

На зображенні може бути: 9 людей та текст

«Я ніколи не міг собі усвідомити, що освіта дітей чи брак доступу до освіти можуть бути гуманітарною проблемою. Стати поруч із вчителем та з дитиною, яка має право на освіту, – то є нашим гуманітарним завданням», – зазначив Блаженніший Святослав.

Окрім осередку Верховний Архиєпископ відвідав будівництво храму Святих Володимира та Ольги. Отець Роман Пушка, настоятель храму, розповів про нюанси зведення споруди та перспективи розвитку парафії:

«Ми у майбутньому плануємо повністю використовувати храм для соціального служіння».

У стінах храму пролунала благословенна молитва для скорішого завершення будівництва.

Благодійний фонд “Карітас Чернігів”

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь