“Робив об`єкт весь самостійно, від фарбування бетонних брил до встановлення пускової кнопки”: чернігівець створив водоспад у Ніжині за 30 днів

 

 

 

 

10 липня пройшов запуск штучноствореного водоспаду у Ніжині. Першим відео нового артоб’єкту у місті виклав в мережу 55-річний чернігівець Олександр Кощеєв і воно одразу викликало позитивну реакцію у всіх, хто його побачив.

Водоспад розташований за адресою Шевченка, 120 (біля ринку “Афганець”). Замовник на ім’я Олександр – він займається ковбасою. Я бачив його лише один раз.

Цей об’єкт – водоспад з озелененням Олександру запропонувала втілити в життя чернігівська фірма ландшафтного дизайну “Арт-ленд“, коли він до них звернувся. Я вже давно співпрацюю зі Славою, керівником “Арт-ленду”. У них нема своїх спеціалістів зі створення саме водоспадів, тож звертаються до мене. До речі, дане підприємство дуже постраждало через війну, їх виставковий центр рослин у Количивці розбомбили і тепер він тимчасово базується біля ТРЦ “Голлівуд”, на тому місці, де взимку заливають каток, а влітку приїздить цирк. У Слави дуже тонке почуття природної краси і попри війну він не покинув справу свого життя та продовжує дивувати оточуючих.

Як видно на відео та фото – водоспад вписаний у рамку з зелених насаджень та гравійного насипу. Озелененням займались люди з “Арт-ленду”, а я робив сам водоспад. На це пішло рівно 30 днів. Весь цей час я жив у Ніжині у своїх друзів-волонтерів, – розповідає Олександр Кощеєв.

Об’єкт має довжину 4.5 метри, висоту 2.7 метри, а ширину 2.5 метри. Спочатку було вирито котлован, аби зробити приймальну камеру, куди буде стікати вода. Окрім суміші з бетону, щебеню та спеціальних полімерів була використана арматура, помпова система, чаша та інші деталі. Водоспад вмикається та вимикається з кнопки.

Ще перед війною я пропонував меру Ніжина Олександру Кодолі, зробити щось подібне у центрі міста, коли він презентував фонтан з помпою за 3 млн. гривень. Я написав йому листа, де пояснив, що на суму у 3 млн. можна на центральній площі зробити таке, що люди не будуть хотіти звідти йти геть і навіть ночуватимуть у наметах, але він нічого мені не відповів.

Намагався побачитися з мером Атрошенком, щоб розповісти про свої ідеї, але той навіть не удостоїв мене прийомом. А мені здається, що керівники міст мають брати до уваги задуми творчих особистостей їхніх міст і втілювати найкращі з них у життя, – з сумом розмірковує наш співрозмовник про відношення чиновників до творчих людей.

– Брили водоспаду важкі, чи була залучена якась спецтехніка?
– Не було, вони насправді легкі, пусті всередині, виліплював їх по ходу, вони нікуди не транспортувалися. Робив водоспад весь самостійно від фарбування бетонних брил до встановлення пускової кнопки. Поки працював над водоспадом це місце було загороджено парканом, аби не відволікали перехожі своїми запитаннями.

gorod.cn.ua

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь