На Чернігівщині за рік з’явилося 40 нових бізнесменів завдяки проєкту “єРобота”

 

 

 

 

На Чернігівщині понад чверть переможців державного проєкту “єРобота” – новачки у підприємництві (це понад 40 людей), 11% – юридичні особи. Більшість – це наявні фізичні особи-підприємці — 63%.

Про це повідомляє Чернігівський обласний центр зайнятості на своєму сайті.

Як йдеться у повідомленні, за рік дії проєкту на Чернігівщині визначено 166 переможців, створено близько 360 нових робочих місць.

Напрями підприємництва, які обрали заявники, різноманітні: відкриття чи розширення швейного виробництва, салонів краси, закладів торгівлі та харчування, СТО тощо.

Є бізнес-плани на відкриття спеціалізованих освітніх, медичних та розважальних студій, фермерських господарств, виробництво біопалива, меблів, приготування різної харчової продукції, надання клінінгових, будівельних, ремонтних послуг“, — повідомляє центр зайнятості.

Більшість переможців використають державну підтримку для придбання обладнання та меблів, закупівлю сировини, матеріалів, інструментів та оплату оренди.

Нагадаємо: за програмою “Власна справа” можна отримати від 50 до 250 тисяч гривень залежно від кількості створених робочих місць: одне робоче місце – до 150 тисяч, два і більше – 250 тисяч.

Суспільне

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь