Серед переможців змагань у Словенії – ракетомоделісти з Ніжина

 

 

 

 

Спортсмени з України змагалися у Словенії. 6-8 жовтня тут відбулися традиційні фінальні змагання Кубку світу з ракетомодельного спорту Ljubljana Cup.

Ljubljana Cup це завершальний етап Кубку світу з ракетомодельного спорту, результати якого остаточно розподілять призові місця загального заліку Кубку світу та визначать найкращих у змагальному сезоні – 2023. 

Традиційно українські спортсмени завоювали чимало медалей:

Клас моделей S6А

1 місце – Родіон Струзман (м. Дніпро)

Клас моделей S4A (неофіційний залік серед юніорів)

1 місце – Михайло Дубровний (м.Ніжин)

Клас моделей S7

2 місце – Іван Кирієнко (м.Ніжин)

Клас моделей S7 (неофіційний залік серед юніорів):

1 місце –  Іван Кирієнко (м.Ніжин)

2 місце – Михайло Дубровний (м.Ніжин)

Клас моделей S8P

1 місце – Олександр Чех (м. Чернігів)

2 місце – Олександр Радченко (м.Ніжин)

Клас моделей S9A (неофіційний залік серед юніорів)

2 місце – Родіон Струзман (м. Дніпро)

3 місце –  Іван Кирієнко (м.Ніжин)

“На мою думку, це були одні з найжвавіших змагань за всю мою історію участі у змаганнях. Одночасно можна було бачити по 10 моделей у небі зі стрічками – це дуже красиво виглядає. Окрім того, атмосфера була дуже дружня та приємна”, – поділився враженнями ракетомоделіст з Дніпра Родіон Струзман. 

“Ми радіємо чудовим результатам нашої команди. Сподіваємося, що українські спортсмени посядуть високі щаблі на Кубку світу та  рейтингу найкращих ракетомоделістів”, – зазначив Генеральний секретар Федерації ракетомодельного спорту України Денис Хміль.

Довідково:

Ракетомодельний спорт — поширена у всьому світі технічна дисципліна, що дозволяє навчитися виготовляти і запускати моделі ракет, враховуючи аеродинаміку, закони фізики і математики. За підтримки Міжнародної авіаційної федерації (FAI)  щорічно проходять міжнародні змагання — International Rocketry Challenge. В Україні проходить ряд національних змагань, переможці яких представляють Україну на глобальному рівні.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь