Співпрацювала з окупантами: викрили зрадницю в освітянській сфері

Служба безпеки України повідомила про підозру колаборантці з Луганщині, яка впроваджувала «стандарти освіти» рф на окупованій території.

Слідчі Служби безпеки України зібрали докази злочинної діяльності жительки м. Кремінна Луганської області, яка на посаді керівника навчального закладу впроваджувала російську освіту на окупованій Луганщині.

Ще до початку повномасштабного вторгнення рф в Україну фігурантка працювала методистом-керівником гуртка у місцевому центрі дитячої та юнацької творчості.

Після захоплення міста військами рф, зрадниця пішла на співпрацю з окупаційною владою та добровільно зайняла посаду виконуючої обов’язки директора зазначеного навчального закладу.

Перебуваючи на «посаді», колаборантка спланувала та організувала навчальний процес за освітніми стандартами російської федерації.

На виконання вказівок окупаційної влади вона зобов’язала підлеглих формувати у дітей інший світогляд, спрямований на виховання ненависті до України та заперечення існування культурних цінностей українського народу, його історико-культурних надбань і традицій. Натомість відбувалась насильна русифікація учнів та нав’язувалось возвеличення російської федерації та її історичної ролі у світовій культурі.

Наразі слідчі СБУ заочно повідомили поплічниці окупантів про підозру за ч. 3 ст. 111-1 (дії громадян України, спрямовані на впровадження стандартів освіти держави-агресора у закладах освіти) Кримінального кодексу України. На неї очікує покарання – позбавлення волі на строк до трьох років без права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років.

Розслідування злочинної діяльності колаборантки проводять співробітники СБУ у Чернігівській області за процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури.

Біла Хата

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь