Поїзд на Ніжин запізнився на 3 години: чоловік відсудив у Укрзалізниці 5 тисяч гривень

 

 

 

 

Чоловік в інтернеті придбав 2 квитки на потяг від станції Дарниця до станції Ніжин з відправленням о 10:12. По гучномовцю повідомили про запізнення потягу на 40 хвилин. Коли пройшов цей час, далі повідомили про запізнення ще на 40 хвилин. Коли пройшли ще 40 хвилин повідомили про запізнення потяга ще на 3 години. Він наголошує, що працівники станції Дарниця не здійснили ніяких дій, щоб посадити пасажирів на інші потяги. 

Також чоловік вказав, що він мав намір їхати з дружиною, проте після очікування на пероні їй стало зле. Мета поїздки втратила сенс, тому вони прийняли рішення здати квитки в касу станції вокзалу Дарниця, однак в грубій формі касир відмовив у поверненні коштів за послугу, яку Укрзалізниця не надала в повному обсязі та належний час. Натомість його направили до Центрального вокзалу “Київ”, де він мав би добиватися повернення сплачених за ненадану послугу коштів.
Вони з дружиною відмови звернулися до суду.

Як зазначається у рішенні Солом’янського районного суду Києва, чоловік просив стягнути з Укрзалізниці матеріальну шкоду в сумі 139 гривень (вартість невикористаних квитків), поштові витрати – 55 гривень та моральну шкоду – 5 тисяч гривень. А всього разом 5 195 гривень. 

В результаті суд пристав на бік чоловіка, якому Укрзалізниця має виплатити зазначену суму.

В ситуації, що склалась, суд враховує тривалість переживань позивача, зокрема від дня неотримання оплаченої послуги та неповернення коштів, сплачених за неї, до дня винесення рішення у даній справі, час та зусилля, які потрібні для відновлення попереднього стану, а також вимоги розумності, співмірності та справедливості. На підставі викладеного та з урахуванням інших обставин, які мають істотне значення, суд вважає, що на користь чоловіка у відшкодування моральної шкоди підлягає стягненню сума у розмірі 5 тисяч гривень”, — зазначили в суді.

Джерело: informator.ua 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь