Ніжин: «Вперед в… минуле» – некомпетентність, лінь, чи щось інше?

 

 

 

 

Вперед в минуле – саме така думка виникає, коли заходиш в «прогресивний» офіс відновлення та розвитку, а, простіше кажучи, до малої зали виконавчого комітету Ніжинської міської ради. Мова йде про мапи міста Ніжина та Ніжинського району.
Розглянемо їх детальніше. Отже, Ніжинський район в сучасних межах утворився в 2020 році, до нього увійшли 17 територіальних громад. А що ж зображено на карті, яку будуть показувати інвесторам (адже, за словами міської влади, саме для залучення інвесторів витрачалися такі шалені кошти)? На цій карті наш район зображений в старих межах. Як ви думаєте, хтось виділить кошти таким управлінцям, які навіть меж свого району не знають?
Ідемо далі – мапа Ніжина. Перше, що привертає увагу – головні пам’ятки міста, які позначено на цій карті (адже залучення туристів до нашого славетного міста з багатовіковою історією і традиціями – то дуже перспективний напрямок). Що ж там за пам’ятки позначено? Ви не повірите – торгівельний центр «Велмарт» та центральний ринок.
Але це ще не все: дивимось назви вулиць – комуністичні топоніми один на одному (тобто назви вулиць так і лишили такі, які були ще в 90-х роках). Цікаво також, куди поділися з мапи Переяслівка та Кунашівка – села, які є невідє’мними складовими Ніжинської громади.
Чим думав дизайнер, виконавець робіт і заодно той, хто ці роботи приймав, думаю, ви самі здогадаєтесь.
Пригадується, секретар міської ради Юрій Хоменко вихвалявся, що дизайн зали – то його «дітище», створене кропіткою працею та безсонними ночами. Тож варто, мабуть, у нього спитати, в чому задумка та інтрига, чому саме ці неактуальні мапи-пережитки минулого розміщено в місці, яке за своєю ідеєю повинне «працювати» на майбутнє громади.
Що це: некомпетентність чи лінь пошукати новіших карт, або створити їх (адже вони виконують декоративну функцію і точність в масштабуванні там не дуже грає роль, тож з цим завданням: змінити назви вулиць на старій карті та до малювати до район громади, – справиться навіть старшокласник за допомогою простенького графічного редактора).
Або може це щось інше, і автор проєкту дійсно вважає, що Ніжин досі застигнув в буремних 90-х минулого століття?

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь