“Укренерго” просить зменшити споживання електрики з 16 до 23 години

 

 

 

 

Наразі на електростанціях виробляється достатньо електроенергії для забезпечення потреб споживачів, повідомили в “Укренерго”. Однак у неділю, 9 липня, у плановий ремонт вивели енергоблок однієї з атомних електростанцій. Це зменшило доступний обсяг потужностей в енергосистемі.

На сьогодні Диспетчерський центр “Укренерго” не прогнозує відключень, але наголошуємо на необхідності зменшити споживання електричної енергії у вечірні години доби“, — зазначили у компанії.

Найбільш складним для енергосистеми є період з 16.00 до 23.00. У цей час зменшується активність роботи сонячних електростанцій.

Тому для забезпечення зростаючого попиту необхідно залучати додаткові енергоблоки, кількість яких обмежена. Крім цього, після завершення водопілля зараз обмежені можливості виробництва гідроелектростанцій.

Енергетики нагадали, що внаслідок російських масованих ракетних та дронових атак пошкоджень зазнали всі теплові та частина гідроелектростанцій, а також мережі “Укренерго”. Зокрема, не працюють внаслідок пошкодження чи окупації 40 ліній електропередачі напругою 220-750 кВ.

Наразі ведуться активні відновлювальні роботи, де це можливо, а також планові ремонти на деяких енергоблоках атомних електростанцій. У зв’язку з цим доступний обсяг потужностей в енергосистемі обмежений“, — пояснили у компанії.

Загалом через бойові дії та технічні збої в роботі обладнання наразі залишаються знеструмленими 408 населених пунктів у прифронтових та прикордонних областях. Відновлення відбувається за умови безпекової ситуації для ремонтних бригад та з дозволу військових.

Через негоду на вихідних було знеструмлено 16 населених пунктів на Чернігівщині та Сумщині. В окремих районах Чернігівщині ще триває відновлення живлення.

З 18:00 до 22:00 передбачений імпорт електроенергії зі Словаччини з максимальною потужністю до 299 МВт, а також з Молдови — до 170 МВт з 17:00 до 21:00. Експорт відсутній.

Суспільне

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь