Захищав до останнього подиху: на Ніжинщині в останню дорогу провели воїна Станіслава Переверу

У селі Хвилівка на Ніжинщині в останню путь провели нашого земляка – старшого солдата Переверу Станіслава Олександровича. Воїн ціною власного життя врятував побратимів та загинув у бою з загарбником на Донеччині.

Народився Перевера Станіслав 2 травня 1974 року в селі Калинівка Ніжинського району. У 1989 році він отримав середню освіту у Великодорізькій гімназії, після чого вступив на навчання до Ніжинського професійно-технічного училища №35. У 1994-1995 роках пройшов строкову військову службу у лавах Збройних Сил України, після чого працював у різних підприємствах пов’язаних з будівництвом.

З початком Революції Гідності та бойових дій на Сході та Півдні України Станіслав повернувся на військову службу та долучився до 41-го батальону територіальної оборони “Чернігів-2”, в складі якого був безпосереднім учасником антитерористичної операції в Донецькій та Луганській областях. У 2019-2020 роках Сергій потрапив на службу до 13-го окремого мотопіхотного батальйону та неодноразово мав ротації в області проведення ООС.

Після двох років цивільного життя, дізнавшись про повномасштабне вороже вторгнення по всій території України, Станіслав не зміг лишитися осторонь. У перший же день він прийшов до місцевого територіального центру комплектування, аби долучитися до наших добровольців-земляків та зі зброєю в руках давати відсіч російським військам.

За власним бажанням Захисник повернувся на службу до побратимів з 13-го окремого мотопіхотного батальйону на посаду стрільця-гранатометника та відправився на виконання бойових завдання з захисту територіальної цілісності та Незалежності нашої держави на Донеччину.

18 травня під час евакуації своїх побратимів поблизу населеного пункту Володимирівка на Донеччині Перевера Станіслав загинув, до останнього подиху даючи гідну відсіч ворожій орді. Вдома на нього чекали батьки, сестра, двоє братів, дружина та син…

Рідні разом з побратимами Станіслава востаннє попрощалися з Героєм Сіверщини та України, поховавши його на рідній землі…

Керівництво та особовий склад Чернігівського обласного ТЦК та СП висловлюють свої щирі співчуття родині загиблого Героя! Пам‘ять про нього назавжди залишиться у серцях кожного з нас!

Слава загиблим Героям! Спочивайте з миром…

Джерело: Чернігівський обласний ТЦК та СП

Вам може бути цікаво

Одна думка по “Захищав до останнього подиху: на Ніжинщині в останню дорогу провели воїна Станіслава Переверу

Залишити відповідь