20-річний чернігівець оформив опіку над сестрами, які залишились самі після смерті матері

20-річний чернігівець Нікіта Полянецький оформив опіку над сестрами, яких повернув з-за кордону після смерті матері. Він зібрав всі документи, пройшов комісії. За словами хлопця, вся процедура зайняла близько місяця.

“До цього у мене була проблема з орендованим житлом. Тому, зараз я оформлював квартиру за договором. Були певні вимоги для отримання опікунства: ліжко, стіл, щоб було місце для навчання, розваг, для відпочинку. По квадратурі комісія вимірювала всі кімнати. Щоб у кожного свій куточок був у квартирі, щоб були нормальні умови, ремонт, техніка”, — розповів хлопець.

МИ ПИСАЛИ ПРО ЦЮ ІСТОРІЮ: Родина з Ніжинщини потребує допомоги! Батьки померли від раку, утримує сестер і себе найстарший брат

Нікіта самотужки забезпечує себе та сестер. Він працює офіціантом і барменом у місцевій кав’ярні. Також хлопець вивчає жестову мову, щоб мати можливість зрозуміти гостей, які не чують.

“Працюючи офіціантом у сфері обслуговування я помітив, що частенько заходять люди, які спілкуються жестовою мовою. Також зі мною працює колега, кухар. Він спілкується на жестах. У нього батьки погано чують. І ось так потрошку деякі слова я у нього прошу показати, підказати. І вже на практиці пару разів застосовував”.

Вивчати жестову мову, каже Нікіта, думав ще у 15-16 років.

“Коли я їздив на навчання потягом, часто помічав, як хтось спілкувався жестами. Мені це і тоді вже було цікаво. Я колись намагався сам її вивчати по відеоуроках, по статтях різним”.

Нагадаємо, мати Нікіти з двома неповнолітніми сестрами у 2023 році виїхала на лікування до Німеччини, де у неї діагностували онкологію. У січні 2024 року вона померла, а сестри Нікіти залишились самі у чужій країні. З того часу хлопець почав робити все можливе, аби повернути сестер додому.

Його історію ми розповідали у репортажі:

Джерело: Суспільне Чернігів

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь