Ліквідатори чи мародери?

 

 

 

 

У той час, як центральні державні органи влади КАБМІН та Верховна Рада намагаються допомагати розвивати підприємствам тепличний бізнес надаючи гранти (безповоротну грошову допомогу) до 8 млн кожному, хто розпочне або відновить діяльність в сфері тепличного господарства – в Ніжині місцева влада знищує вже існуючі теплиці, їх просто вирізають на метал.
Це неподобство зафіксував Сергій Охонько. Серед білого дня невідомі неповнолітні хлопці допомагали демонтувати металоконструкції, що належали колишньому комунальному підприємству «Флора». Договори на демонтаж були надані для ознайомлення, в яких підтверджувалося міською владою надання дозволу на розборку обʼєкта.
Звісно споруда потребувала ремонту і господарської руки, але керманичам міста простіше все вирізати та швидко отримати певний результат.

– При стратегічному баченні ці теплиці можна реанімувати за рахунок держави і вже в наступному році вирощувати квіти для міста, а не закуповувати їх за мільйони гривень в іногородніх підприємств. Не має бажання комунальне підприємство цим займатися передайте по конкурсу підприємцям міста. Це б створило і нові робочі місця, і збільшило б податки до бюджету, і головне – це певний крок у розвитку міста – зазначив Сергій Охонько.
Бездарно, безграмотно, не по-господарськи – саме так господарює зараз міська іногородня влада. Колишнє підприємство, яке б можна було реанімувати – просто вирізається на металобрухт.


В той час поки одних міських керманичів судять, машина знищення Ніжина не зупиняється.
Далі буде.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь