Чоловік побив 8-річного сина військового

У хлопчика, на якого 18 червня на дитячому майданчику в районі вулиці Космонавтів у Чернігові напав чоловік, виявили синці на шиї, а також кров біля рота. Про це кореспондентам телеканалу “Дитинець” розповів батько хлопчика Олександр.

“Невідомий чоловік на цьому дитячому майданчику ледь його не задушив. Я був на роботі, подзвонила моя донька і сказала скоріше їхати додому, бо Артема хтось душив. Я приїхав сюди, тут вже була поліція. Емоції зашкалювали. Тієї людини, яка його душила і тріпала, вже не було. В мене було бажання його вбити”, — говорить батько.
Він розповів, що люди, які сиділи на лавках біля майданчика, замість того, щоб захистити дитину, звинувачували його у поганій поведінці.

“Я військовий і дитина моя два роки без батька. Скільки таких дітей по Україні, не по їхній вині залишених? І хтось на себе бере обов’язки виховання, як їм це здається”.
За словами Олександра, у його восьмирічного сина Артема діагностували розлад дефіциту уваги та гіперактивність. Він навчається в інклюзивному класі, має помічника.

“Я так вважаю, що це було викликано війною і потрясіннями, через які пройшла моя родина. Ми цілий рік його витягували, щоб він став нормальним. І через цього покидька, що вчора відбулося, дитина вночі знову почала вставати й кричати. Цілий рік роботи психологів, вихователів і вчителів зараз під загрозою”.
Нагадаємо, очевидці зняли та надіслали до редакції Суспільного відео події. На ньому було видно, як невідомий чоловік, на дитячому майданчику тягав, виламував руки та забрав водяний пістолет у хлопчика.

Співробітник пресслужби Нацполіції області Сергій Гузь повідомив Суспільному, що особу нападника правоохоронці поки не встановили, наразі тривають слідчі дії. На місце події викликали представників ювенальної поліції та слідчих.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтею 125 Кримінального Кодексу України (умисне легке тілесне ушкодження). Санкція статті передбачає штраф до 50 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, або громадські роботи на строк до 200 годин, або виправні роботи на строк до одного року.

Джерело: “Суспільне Чернігів”

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь