Боже Великий, Єдиний, нам Україну храни!

Ці слова нині щодня на вустах в українців.

Ці слова, як гімн нескореності і віри у Перемогу звучали  у Свято-Троїцькому храмі Носівки у виконанні церковного хору, у храмове свято, на другий день Святої Трійці.

Наша країна, як зранений птах: пошматована, випалена, умита сльозами за своїми синами і дочками,  які кров’ю пишуть сучасну історію України. 

Бо стільки горя і біди, скільки принесла нашій рідній землі сусідня  країна агресорка – росія,  єдине, що тримає нас всіх – віра.

В Бога і Збройні Сили. Наші захисники і захисниці, звичайні люди, маючи велику любов до своєї родини, до Батьківщини, розбудили у своїх серцях Віру у Перемогу і стали на захист свого дому проти несамовитого ворога.

Вперше парафіяни відзначали цей день у лоні Правосланої церкви України.

Організовував та проводив  святкову службу настоятель Свято-Троїцького храму о.Володимир (Будник) разом із запрошеним духовенством.

 До урочистостей долучилися віряни з Носівки, Іржавця, Володькової Дівиці, Держанівки, Мрина.

 Після святкової служби, відбулася  хресна хода навколо храму та його освячення.

 Свято-Троїцька церква Носівки, збудована у 1765 році, є пам’ятником архітектури місцевого значення і  святинею  для багатьох поколінь носівчан, які у стінах  цього храму молилися і знаходили спокій та радість своїй душі.

Певно, що ота неймовірна сила щирої молитви рідною мовою, єднання у вірі до Бога і в наших військових тепер збирає носівчан та жителів сіл громади, сусідніх громад  у головному храмі Носівки у цей важкий для України час.

Настоятель храму протоієрей  Володимир  у нашому місті – віднедавна, офіційно, з березня 2024 року. Однак вже за цей короткий проміжок часу настоятель, його дружина Олександра роблять помітні справи для розвитку  української духовності у місті і в громаді.

Надзвичайним  у цьому є створення потужного, професійного церковного хору, гуртування людей  у спільній молитві,щирість відкритість, людяність. Це ті християнські чесноти, які єднають і додають віри, що добро переможе.

Бо все, що  має  пряме чи опосередковане відношення до росії – знаряддя, яким  росія  вбиває українців. Це вже не підлягає сумніву. І тут не має бути напівтонів. У кожного, хто вважає себе українцем. Це  –   важливо.

Важливо прийняти рішення, не боячись і не вагаючись, не йдучи на компроміс із власною совістю. І чим скоріше люди у нашій громаді і в Україні розбудять свою українську свідомість, тим швидше  відбудеться становлення народу як нації.

Священник, звертаючись до вірян, проповідує не лише любов до Бога, до рідних, а до всього українського: віри і молитви, мови і  культури, рідної землі і людей. У цьому наша сила і могуть, незламний стержень українства, завдяки якому Україна є і Україна – буде!

Наталія Калюжна, член Спілки журналістів України

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь