Щоб увічнити імʼя Героя…

Два ворожі бензовози заїжджають до села на Чернігівщині. Шестеро окупантів грабують місцевий магазин. Троє чоловіків вступають з ворогом в нерівний бій, до якого долають 25 км.

Чоловік вибігає з машини і влучає по бензовозу з РПГ, ще в одного окупанта поцілює з автомата. Один з тієї ворожої компашки лягає і здається. А ще один – тікає.

От за ним і женеться наш герой. Звати його Станіслав Прощенко. Чоловік женеться за ворогом — автоматна черга прошиває тіло.

46-річного Станіслава знаходять ще живим.

Щоб забрати з його руки гранату з витягнутою чекою, доводиться силою розчеплювати пальці.

Чоловік смертельно пораненим боявся полону, бо таким активістам як він там заготовлені звірські тортури. Якби тільки в катівні дізналися, що він — майданівець, ветеран АТО і один з організаторів оборони Ніжина в перші дні вторгнення.

Станіслав був послідовним в своєму патріотизмі. Боровся проти засилля московського патріархату на Чернігівщині.

Навіть отримував кадилом по голові від богослужителя МП, але не втрачав завзятості вигнати ту нечисть з храмів. Зумів зупинити ходу МП у Ніжині.

Створив у Ніжині ветеранську організацію «Патріот», при місцевому ТЦК – музей АТО.

Волонтера, добровольця і активіста Станіслава Прощенка рідні та побратими прагнуть удостоїти звання Героя України.

“Я не можу відмовити розказати про непересічну людину в себе на сторінці, – пише Мирослава Малик. А якщо це ще й допоможе дозбирати ту маленьку пригорщу голосів, що лишилася, то хай станеться бажане для усіх, хто прагне увічнити імʼя героя.

Кілька хвилин для підпису, а родині, зокрема сину й доньці Станіслава, втіха.

Петиція в коментарі.

Дякую!”.

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь