Діти тонуть тихо!

❗️❗️❗️ЦЕ ВАЖЛИВО ЗНАТИ❗️❗️❗️

Страшна правда в тому,що діти тонуть мовчки. Тихо та швидко. Багато хто думає, що утоплення супроводжується криками про допомогу та бурхливими рухами.Надувний дитячий басейн, ставок по коліно, берег моря, озеро, ємність для води — це може статися будь-де.Усього хвилина неуважності може призвести до трагедії.

Як зрозуміти, що дитина тоне?

▪ Дитина завмирає, очі широко розкриті і не рухається. Може йти під воду з головою і різко відштовхуватись, так може тривати кілька разів і здається, що дитина грається

▪ Дитина може робити хаотичні рухи, розмахувати руками

▪️ Погляд скляний, очі широко розкриті, губи стиснуті

▪️Тримає голову низько у воді або обличчя опущене вниз

▪ Нахиляє голову назад, відкриває рот.

ПРАВИЛА ДЛЯ БАТЬКІВ

❗️Будь-які ємності з водою, в якій води більше 5 см – це потенційний ризик, особливо у заміському будинку, на дачі та навіть надувному басейні.

💦Використовуйте надувний басейн з водою – не залишайте дитину без нагляду. Ніколи!

❗️На відпочинку біля водойм (озеро, річка, море) не залишайте дітей без нагляду, навіть на березі. Від берега до води – кілька секунд. Вибирайте для відпочинку з дітьми тільки обладнані пляжі та місця для відпочинку.

❗️ Ознайомтеся з особливостями дна, течією, температурою води та глибиною раніше, ніж дозволяти купатися дитині. Купання дитини лише за погодженням із супроводжуючим дорослим або разом із нею.

❗️ Спостерігати за дитиною у воді це означає дивитися на неї, не відволікаючись на смартфон, оточуючих або книгу. Секунди вирішують усе. Це дуже важливо!

❗️ Місце купання для дитини раннього віку вибираємо та організуємо таким чином, щоб ви були на відстані витягнутої руки або двох кроків.

❗️Вибираючи надувний плавальний засіб для дитини, пам’ятайте(!), що вони не можуть гарантувати безпеку дитини на воді.

❗️Перед кожним сезоном переконайтеся та повторіть уроки плавання з дитини. Не довіряйте старшим дітям доглядати молодших біля води або у воді.

❗️Підлітки також вимагають нагляду та уваги, коли перебувають у воді. Тут важливо, щоб відповідальний дорослий чітко розумів, скільки дітей він спостерігає і був тверезий.

Просте правило про те, що будь-який рух до води має бути узгодженим з батьками рятує дитячі життя.

🚫Забороняйте будь-яке пустощі з криками «Тону!» або “Допоможіть!”.

❗️Ніколи не залишайте маленьких дітей без нагляду, навіть якщо вони вміють плавати.

Не сподівайтеся на чергового рятувальника чи оточуючих.

Підтримайте допис репостом,коментарем або вподобайкою – знаю що рука не підіймається, але так його побачить більше мам 🙏

Городківський центр первинної медико-санітарної допомоги

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь