Вода в Ніжині здорожчає на 19 відсотків

 

 

 

 

29 серпня на засіданні виконавчого комітету розглянули проєкт рішення про корегування тарифів на воду. Тоді рішення не було прийняте через недостатню кількість голосів. Однак послуги водопостачання та водовідведення в Ніжині все з здорожчають. 04 вересня на засіданні депутатської комісії було розглянуте питання щодо корегування тарифів водоканалу і детутати підтримали збільшення вартості послуг водоканалу. Тож сьогодні, 05 вересня на черговому засіданні виконкому після повторного розгляду члени виконавчого комітету одноголосно підтримали дане рішення.

Скориговані тарифи на послуги централізованого водопостачання та централізованого водовідведення, що надаються КП “НВКГ”:

– тариф на водопостачання – 29,11 грн за 1 м. куб з ПДВ;

– тариф на водовідведення – 47, 28 грн за 1 м. куб. з ПДВ.

Як пояснив директор водоканалу В. Кошовий, корегуванню підлягають дві складові: вартість електроенергії і виплати на оплату праці працівників. Протягом 2024 р. відбулося підвищення вартості електроенергії (постачальник ТОВ “Газенерготрейд)”. Вартість електроенергії становила 7 грн 16 коп, а нині 8 грн. 59 коп. Тобто зросла на 26,3%.

Також з 1 січня збільшено прожитковий мінімум: на водоканалі, згідно колдоговору, всі діючі тарифи прив’язані до прожиткового мінімуму. Підвищення прожиткового мінімуму становить 22%. Тариф підвищення зарплати для всіх працівників – 12%. Так середньомісячна зарплата по підприємству складала близько 15 тис. грн, тепер вона становитиме 19 тис. Для порівняння середня зарплата по області – 18 тис грн.

Таким чином, на централізоване водопостачання замість діючого тарифу у розмірі 24 грн, 37 коп. встанговлюється тариф 29 грн 11 коп. Підвищення на 4 грн 74 коп. здорожчання складає 19%

На водовідведення замість діючого тариф 39,47 коп з ПДВ встановили 47,29 коп, тобто підвищення 7 грн 81 коп.

Отже, ціна за 1 куб води для населення становитиме 29 грн 11 коп.

Відео засідання виконавчого комітету Ніжинської міської ради та які ще рішення були прийняті дивіться сьогодні на нашому Ютуб-каналі “Нежатин”.

Передрук статті без зазначення імені автора і прямого (активного) посилання на джерело є порушенням авторського права та тягне за собою відповідальність згідно чинного законодавства.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь