Квіткові злодії продовжують орудувати в Ніжині. Фото

 

 

 

 

Так вже в нас повелося, що хтось саджає квіти, щоб ними милувались люди, а хтось ці квіти зриває, викопує, краде, щоб ними користуватись та задовольняти свої особисті естетичні чи фінансові потреби…

В даному випадку з одного боку висадженням квітів та інших прекрасних рослин у місті, а також їх ретельним доглядом займається цех зеленого будівництва на чолі з керівником Яною Гавор комунального підприємства «Виробниче управління комунального господарства». Ретельний догляд включає в себе підготовку землі до висаджування рослин, прополювання квітників від бур’яну, обприскування від шкідників, систематичний полив, мульчування, тощо. Жінки роблять щоденну важку роботу заради квітучої краси у Ніжині. Щоб приємно було пройтись вулицями міста прикрашеними різнобарвними квітниками з чудовим сузір’ям квітів на них. Ведеться постійна робота по удосконаленню естетичного вигляду та прикрашанню центральних скверів різними красивими рослинами.  В цю добру та потрібну справу вкладається багато сил працівників та кошти громади.

З іншого ж боку постають вони – вандали, крадії рослин та квітів які належать вcій громаді Ніжина. Рослини висаджуються і дешеві: чорнобривці, петунії, тюльпани, і дорогі: троянди, півонії, гладіолуси, айстри, хризантеми, тощо, але злодіям хочеться абсолютно безкоштовних квітів. Крадіїв навіть не бентежить, що знищують не лише плоди праці людей та завдають матеріальної шкоди комунальному майну, а саме головне – позбавляють Ніжин естетики, квітучого настрою та гарних емоцій!

Результатом чергової низки жахливих злочинів стала крадіжка 13 кущів троянд з 2 газонів на вулиці ім. М. Гоголя біля будівлі Управління праці та соціального захисту населення. Зловмисники холоднокровно викрадали кущі королеви квітів,  а заразом і великий кущ деревоподібної півонії, що так чудово прикрашав сквер ім. Ю. Лисянського. Біля меморіалу Героям Небесної сотні у арбатках квітникарі з власного подвір’я принесли та посадили чудові квітучі духмяні хризантеми – корінь однієї з яких тієї ж ночі цинічно вкрали, а щоб було непомітно квіти повтикали у вазон та присипали землею.

Можливо квіти знадобились варварам для продажу чи для прикрашання свого власного домоволодіння – мета та мотиви невідомі, але скоєно низку шокуючих злочинів проти всього Ніжина та його мешканців.

Крім того, у сквері ім. О. Кониського, де цього року було висаджено велику кількість чудових троянд, чи то просто заради забави, чи то навмисно, ці троянди методично зривають, іноді сам квітучий бутон, іноді зі стеблом, і навряд чи злодіїв потім мучать докори сумління чи почуття провини.

Такі дії злочинного характеру тягнуть за собою накладання штрафів, а в особливих випадках можна потрапити й за ґрати. Наприклад, за викопаний кущик можна заплатити від 850 грн штрафу до 3-х років позбавлення волі.

Комунальне підприємство «ВУКГ» глибоко стурбоване скоєним та закликає правоохоронні органи знайти винних та притягти їх до відповідальності.

Шановні ніжинці та гості міста! Якщо ви бачите, що чиняться злочини подібного характеру, обов’язково телефонуйте та повідомляйте про це за номером 102. Тільки спільними зусиллями, разом, ми зможемо протидіяти знищенню краси в нашому рідному Ніжині!

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь