Концерт старовинної музики в Ніжині: як це було (відео)

 

 

 

 

6 грудня у великій залі музичної школи відбувся концерт старовинної музики   епох Ренесансу та бароко.

Старовинна музика – загальний термін, який використовується для опису музику в європейській класичній традиції з часу падіння Римської імперії в 476 р. н.е. і до кінця епохи бароко в середині XVIII ст. Музика в межах цього величезного проміжку часу була надзвичайно різноманітна, охоплюючи культурні традиції тогочасної Європи.

Концерт відбувся з нагоди ювілейних дат чотирьох визначних  композиторів – це Джироламо Фрескобальді (435), французькі клавесиністи Франсуа Куперен (350) та  Жан Філіп Рамо (335), а також Антоніо Вівальді (340). Окрім музики ювілярів пролунали вокальні та інструментальні твори Т. Альбіноні, Й. С. Бах, Г. Ф. Генделя та інших композиторів цих часів.

Аудиторія прониклася камерною атмосферою вечора. Запам’яталися цікаві виступи учнів музичної школи, серед них –  Іван Яремчук, Дарина Аніщук, Вікторія Костенко, Дарина Рубель, Михайло Гераскін, Каріна Кас’ян, Діана Черненко, дует бандуристок у складі Катерини Савіної та Єлизавети Сергуніної.  Серед виступів приємно вразили випускники школи – Галина Зязюн, Максим Лагуса та Анна Лаврінець.

Концерти школи та міста славляться виступами талановитих викладачів закладу. І цього разу прикрасою вечора стали номери у виконанні Олега Фесюна, Світлани Ігнатової, Лариси Резан, Діани Кардаш, Поліни Гиняної, Олени Левченко, Світлани Марченко, Тетяни Дяченко.

Традиційно вже так склалося, що в концертах музичної школи беруть участь і викладачі з інших мистецьких закладів. Тож і цього разу долучився музичний факультет НДУ імені М. Гоголя. Неперевершену вокальну майстерність продемонструвала Любов Пархоменко, арії у її виконанні прозвучали під акомпанемент Галини Брюзгіної. Незабутній був виступ фортепіанного дуету Тетяни Ляшенко та Поліни Глиняної. На одному диханні прозвучали сонати Д. Скарлатті у виконанні Ольги Сінєльнікової.      

Урочистим «Gloria» А. Вівальді завершив концерт дитячий зразковий хор «Сяйво» (керівник С. Голуб, концертмейстер О. Сінєльнікова).

 

До кінця року в школі ще відбудуться концертні заходи – 19 грудня «О, хто, хто Миколая любить?» та 20 грудня концерт фортепіанної музики у виконанні молодого талановитого піаніста Олексія Канке (м.Грац. Австрія). ВХІД ВІЛЬНИЙ!

Слідкуйте за афішами!

    Тетяна Голуб

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь