Ніжинщина: благочинна місія у Бобровицькій громаді

 

 

 

 

З серпня воєнного року благочинна місія Червоного Хреста надіслала Бобровицькій громаді на Чернігівщині більше тисячі продуктових і гігієнічних наборів.

Як розповів волонтер Ніжинської районної організації Максим Полєтавкін,

найперша допомога надійшла родинам перших біженців з областей, де йшли запеклі бої з окупаційними військами. У комплектах цієї допомоги були й ковдри, постільна білизна, відра, каструлі, інший посуд. Потім надходили здебільшого продукти й засоби гігієни.

Зараз у Бобровицькій громаді проживає близько трьох сотень біженців і переселенців з тих районів, на які впритул насунула воєнна загибель. Жодної з цих родин не залишили без уваги доброчинці міжнародної й районної організації Червоного Хреста. З Ніжина організовували доставку допомоги Наталія і Єлизавета Саєнки.

У Бобровицькій громаді одержали таку допомогу й багатодітні родини, які є у всіх старостинських округах. Гігієнічні набори видали й працівникам Бобровицької лікарні. З Бобровиці надійшла допомога (70 наборів) родинам загиблих воїнів і цивільних із Новобасанської громади.

Навколо місії Червоного Хреста об’єдналися й місцеві жителі: допомагають переселенцям продуктами, одягом (передусім дитячим), побутовими хатніми речами.

Бобровицьке відділення цієї благочинної місії створило в електронному вигляді базу всіх родин, які потребують такої допомоги. Бобровицька міськрада розглядає питання про виділення спеціального приміщення для накопичення і тимчасового зберігання продуктів і необхідних речей для надання допомоги потерпілим від війни та іншим нужденним. Там збиратимуться й прохання про допомогу, оскільки зараз такі заявки надходять лише на телефон волонтера Максима. А майже кожного дня добавляється в населені пункти громади до трьох приїжджих родин. Є серед них і одинокі пенсіонери з мінімальними пенсіями. До них теж – особлива увага від місцевих людей з добрим серцем.

Григорій Войток, Суспільний Кореспондент

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь