Енергетичні батончики – популярні вироби серед носівських волонтерів

 

 

 

 

Мед, чорнослив, горіхи, соняшникове й гарбузове насіння, сухофрукти, вівсяні пластівці, лимони, кунжут, ізюм… Разом все це – поживні енергетичні батончики, які вже прийшлися до смаку нашим захисникам на всіх ділянках, де відбуваються нині бойові дії й де у хлопців немає часу та можливостей для повноцінного харчування.

А батончик можна для перекусу в польових умовах у кишеню покласти – і ситний, і місця багато не займає.

Війна об’єднала не тільки військових, а й людей у тилу, які з перших днів почали активно волонтерити. За цей рік вправні господині з багатьох регіонів навчилися виготовляти на відправляти до війська такі страви, про які раніше не всі навіть і чули. В їх числі й енергетичні  батончики, які, поприносивши з домівок плитки, м’ясорубки та блендери, на багатьох волонтерських локаціях готують жінки і в Носівці. Безсумнівно, якогось єдиного, особливого рецепту їх виготовлення немає – кожна  волонтерська група готує за власним. Хоч  вже мають певних досвід, отож вже наперед знають, якою ця смакота має бути за розміром, смаком та консистенцією.

Як розповіла нам  учасниця одного з таких жіночих «батончикових» «батальйонів» Гаталія Руденко,  ця робота їх зовсім не втомлює – раді, що можуть хоч чимось висловити свою вдячність хлопцям на передовій. Минулої п’ятниці за вечір, наприклад, зліпили та напакували  дванадцять трикілограмових ящиків, які вже найближчим часом відправляться туди, де нині гаряче… -Робили б і більше, якби було з чого. Питалися, що може, у когось вдома є зайві сушені яблука, горіхи, гарбузове насіння чи мед – приносьте в магазин «Вікна. Двері», що в центрі Носівки біля будинку культури. Не буде зайвою й грошова допомога – бо ж чорнослив, лимони, кунжут з ізюмом та курагою потрібно за щось купувати.

А задонатнені 20, 50 чи 100 гривень допоможуть жінкам купити необхідні інградієнти й виготовити та відправити на фронт більше енергетичних смаколиків.

Номер картки для донатів 5168 7554 6994 4066.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь