ДТП на Ніжинщині: військовий отримав умовний термін за смерть пасажирки

 

 

 

 

30 березня 2023 року Бахмацький районний суд Чернігівської області закінчив розгляд справи по обвинуваченню військового у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 286 Кримінального кодексу України (заподіяння смерті потерпілого або завдання тяжких тілесних ушкоджень – тягне за собою покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого).

Згідно з матеріалами судового розгляду 31 грудня 2022 року близько 00 год. 30 хв. військовий, керуючи автомобілем марки Audi А4, рухаючись на 128 км. автодороги Кіпті – Глухів – Бачівськ, в напрямку с. Кіпті Чернігівського району Чернігівської області, поблизу м. Батурин Ніжинського району Чернігівської області, діючи необережно, здійснив зіткнення із перешкодою, що розташована біля зруйнованого мосту через річку Сейм, внаслідок чого з`їхав у лівий кювет у напрямку свого руху та автомобіль перекинувся.

У результаті дорожньо-транспортної пригоди пасажирка автомобіля Audi А4 отримала тілесні ушкодження у вигляді відкритої черепно-мозкової травми, численні садна грудної клітки, правої молочної залози та живота, розрив синхондрозу рукоятки грудини, переломи 2-5 правих ребер та 3-го лівого ребра по передньо-пахвовій лінії, а також 3-го правого ребра, розрив переднього листка осерця, розрив обох доль печінки, синці та садна правого стегна, синці лівого стегна та лівої гомілки, а також садна обох колінних суглобів, які в своєму комплексі відносяться до категорії тяжких тілесних ушкоджень.

Смерть потерпілої настала о 01 год. 10 хв. 31 грудня 2022 року в кареті екстреної медичної допомоги, при транспортуванні до Комунального некомерційного підприємства «Бахмацька міська лікарня», внаслідок гострої крововтрати, яка виникла у зв`язку з отриманою закритою поєднаною травмою грудей та живота з ушкодженням серця та печінки.

Обвинувачений, допитаний у судовому засіданні, вину у пред`явленому обвинуваченні визнав повністю, був тверезий.


Потерпіла (родичка загиблої) в судове засідання не з`явилась, надіслала письмову заяву про розгляд справи без її участі. Цивільний позов по справі не заявлявся.

Суддя Пархоменко Павло Іванович, обираючи між тим, щоб позбавити водія волі і він відбував покарання у відповідній установі виконання покарань із витратою державою відповідного ресурсу на таке утримання з однієї сторони, та тим, що останній не будучи позбавленим волі буде перебувати у складі Збройних Сил України, захищаючи Батьківщину, з іншої, Суд схилив терези на користь останнього.

Своїм вироком суд звільнив обвинуваченого від відбуття призначеного основного покарання – позбавлення волі на строк 3 роки і позбавлення права керувати транспортними засобами на строк 2, якщо він протягом іспитового строку в 2 роки не вчинить нового кримінального правопорушення і виконає покладені на нього обов`язки.

Gorod.cn.ua

Фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь