Предстоятель Епіфаній освятив храм на Чернігівщині

 

 

 

 

10 червня 2023 року Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній звершив освячення храму на честь Святителя Миколая Чудотворця села Парафіївка та Божественну літургію у ньому.

Предстоятелю автокефальної Української Православної Церкви співслужили митрополит Переяславський і Вишневський Олександр, архієпископ Вишгородський Агапіт, єпископ Чернігівський і Ніжинський Антоній, настоятель храму протоієрей Василь Момоход та запрошене духовенство.

Наприкінці богослужіння Блаженнійший владика подякував громаді за прийняте рішення долучитися до помісної Української Церкви та відзначив благодійників і меценатів церковними нагородами.

«Ви прийняли вольове рішення долучившись до Православної Церкви України. Тож сьогодні ми маємо радість спільної молитви і освячення цього прекрасного храму. Та найбільшою і найкращою прикрасою храму є віряни. І коли ви будете сюди ходити, збиратися і молитися, то храм по справжньому житиме, а ви черпатимете тут життєдайну благодать Божу», – підсумував Митрополит Епіфаній.

Після відправи біля місцевого меморіалу відбулася молитва за спокій душ полеглих захисників Батьківщини.

За інформацією Пресслужби Київської Митрополії Української Православної Церкви (ПЦУ)

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь