У Дмитрівці відбулося свято для всієї громади

Селищний голова Валентин Бойко привітав усіх випускників із закінченням навчання в школі та побажав щасливого майбутнього і здійснення всіх мрій в мирній незалежній Україні! Учням веселих канікул, щоб набравшись сил, розпочати новий навчальний рік.

Незважаючи на те, що громада невелика за кількістю навчальних закладів та кількістю дітей, але намагається жити повноцінним життям і активно брати участь в усіх можливих змаганнях і конкурсах. І цей навчальний рік не є виключенням. Діти наполегливо працювали і на рівні громади, і на рівні області в змаганнях та конкурсах: знавців української мови імені Петра Яцика, «Єднаємося, брати мої!». Тут особливу активність виявив наш Рубанський ліцей та вчителька Людмила Миколаївна Нескуба разом зі своєю донькою Анастасією. Також діти активно брали участь у всеукраїнських учнівських олімпіадах і мають значні здобутки. За підсумками олімпіад ми отримали 7 дипломів обласного етапу для Дмитрівської громади – це є успіхом.

Тут свої рекордсмени. Ми можемо відмітити Коваля Іллю, який з чотирьох предметів став переможцем нашого селищного етапу. А найвище його досягнення на обласному етапі – це диплом другого ступення з історії. Учениця Дмитрівського ліцею Курська Анна має два обласні дипломи з української мови та біології. Звичайно, вся ця робота не могла бути успішною, якби не працювали вчителі. Тут найкраще проявила себе Савченко Наталія Миколаївна, яка традиційно кожного року має значні здобутки. І її вихованці отримали не один диплом переможців обласного етапу. Вона підготувала кількох переможців, які нагороджені дипломом 3-го ступеня – Курська Анна з біології, Цілина Єва і Крамарець Юлія із трудового навчання (технологій). Також вона надзвичайно активно працювала по Малий академії наук. Взагалі цей напрямок в останній час став дуже популярним в Дмитрівській громаді. В обласному етапі від нашої громади були представники аж трьох із п’яти закладів освіти. Два учасники отримали дипломи обласного етапу – Наливайко Євгеній, Дмитрівський ліцей, вчитель англійської мови Назаренко Наталія Олександрівна – диплом третього ступеня. І найвищим нашим досягненням – переможниця обласного етапу Жовтенко Едуарда. Вона – наша гордість.

Представила Чернігівську область на змаганнях всеукраїнського рівня і Дмитрівську громаду на гідному рівні. Все це відбувалося за підтримки голови громади Валентина Бойка і депутатів ради. Є розуміння необхідності підтримки освіти. Через це діє програма «Обдарованість», яка прийнята Дмитрівською сільською радою. Ця програма передбачає не тільки заходи стосовно поповнення матеріальної бази закладів освіти, але і заходи стимулювання і наставників, і учнів за успішні результати участі у конкурсах та олімпіадах.

У Дмитрівському селищному Будинку культури відбулася церемонія нагородження переможців Всеукраїнських уч-нівських олімпіад та конкурсів і їх наставників. Переможці отримали Грамоти, Дипломи та Подяки з врученням грошових винагород учням та вчителям. Після офіційної частини, традиційно всі скуштували смачного козацького кулішу. А також діти мали можливість відпочити: батути, гірки, змагання та різноманітні конкурси. Нагородження співпало з Днем захисту дітей, тому вийшло велике свято для всієї громади.

– Ми розуміємо, що в Україні – війна, і всіма силами, як хто може, наближаємо нашу перремогу. Робота освітян полягає в тому, щоб наші діти проявляли свої таланти і заявляли про себе як переможці різноманітних конкурсів, турнірів, олімпіад, бо насправді ж українці – обдарований народ»,– говорить Анатолій Бондар, начальник відділу освіти Дмитрівської селищної ради.

Марина ІГНАТЕНКО

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на   наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь