Ніжинщина вчергове підтвердила свій статус осередку багатої культурної спадщини.
Згідно з офіційним висновком Експертної ради з питань нематеріальної культурної спадщини, при Департаменті культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської обласної державної адміністрації, елемент нематеріальної спадщини «Капусняк» із Бобровицької територіальної громади було включено до Обласного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини.
Про це повідомляється на сторінці в Фейсбук Відділу культури та туризму Бобровицької міської ради.

Традиційну страву на засіданні комісії презентували господині Галина СМЄЯН та Валентина ДУБОК/, репрезентувавши багаторічну кулінарну традицію регіону.


У Бобровиці ця страва має свої унікальні рецептурні відмінності: пропорції інгредієнтів, спосіб їх термічної обробки, види локальних спецій та додаткових компонентів, що передаються з покоління в покоління.
Капусняк часто готують на особливі події: весілля, свята урожаю, громадські гуляння. Його рецепт охоплює традиції, що формувалися десятиліттями, і тісно пов’язані з культурним життям громади.

Включення капусняку до Обласного переліку нематеріальної культурної спадщини є вагомим визнанням з боку державних органів і експертів у сфері культури. Це відкриває нові можливості для популяризації не лише страви, а й усього культурного спадку Бобровицької громади. Також це сприяє збереженню кулінарних традицій, підвищенню туристичної привабливості регіону та залученню інвестицій у розвиток локальної культури.
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Приєднуйтесь до нашого Ютуб-каналу та слідкуйте за останніми новинами Ніжинщини