Ніжинська громада мітингує проти підвищення ціни на газ в Україні

31 жовтня на сесії Ніжинської міської ради було піднято питання щодо підвищення ціни на газ в Україні. Нагадаємо, що згідно із рішенням уряду, з 1 листопада газ для населення подорожчає на 23,5% – до 8 550 грн за тисячу кубів з урахуванням ПДВ. Для підприємств теплокомуненерго (ТКЕ) газ коштуватиме 8 361,85 грн за тисячу кубів.

Звісно, ніжинців, як і жителів всієї України такі перспективи не влаштовують, адже це значний тягар на і без того невисокі заробітні плати і високі витрати на комунальні послуги українців. По всій країні почались мітинги щодо скасування рішення про підвищення цін на газ. Не залишився в стороні і Ніжин. Ранком 31 жовтня громада зібралась під стінами міської ради з вимогою відмінити «газове рішення» і залишити ціну на нинішньому рівні. Організувала акцію ніжинська партійна організація ВО «Батьківщина».

Попередньо її головою Валерієм Салогубом було зініційоване звернення до Президента щодо скасування рішення про підвищення цін на газ та винесено на сесію міської ради. «Вважаємо, що чергове підвищення ціни на газ для населення є перекладанням проблем НАК «Нафтогаз України» на плечі пересічних громадян, що призведе до зростання цін, безробіття, низький дохід населення. На тлі всього цього підвищення стане фатальним для українського народу, адже вартість комунальних послуг для більшої частини населення може стати недоступною» – йдеться у зверненні.

Коментар з цього приводу надав і депутат обласної ради від ВО «Батьківщина» Сергій Охонько: «Коли приймаються такі рішення на всеукраїнському рівні, громада не має стояти осторонь, адже мовчання означає згоду. Та ми бачимо, що українці не мовчать, а впевнено висловлюють сою позицію щодо газового питання. Сьогодні під стінами міськвиконкому наша політична сила Всеукраїнське Об’єднання “Батьківщина” проводила мітінг з вимогами до Президента щодо скасування рішення про збільшення ціни на газ. В сесійному залі наші депутати разом з іншими представниками політичних сил винесли на розгляд сесії звернення з такими ж вимогами. Тільки разом і системно ми можемо відстоювати інтереси українського народу!».

Марина Волинець

Вам може бути цікаво

Одна думка по “Ніжинська громада мітингує проти підвищення ціни на газ в Україні

Залишити відповідь