Бахмаччина в жалобі – чорна звістка про смерть Героя прилетіла до громади

 

 

 

 

Чорна звістка про смерть Героя – земляка невтішно прилетіла до нашої громади.

Горбач Богдан Вікторович (11.02.2003-29.10.2023) народився та виріс у селі Фастівці, де закінчив місцеву школу. Був призваний Бахмацьким РТЦК та СП на проходження строкової служби 07 червня 2021 року. Потім був направлений на проходження навчання у Львівську область, м. Великі мости, Кінологічний навчальний центр Державної прикордонної служби України.

Отримавши звання молодшого сержанта в листопаді 2021 року, був переведений на подальше проходження служби та охорони кордонів України на українсько-польський кордон (Волинська область, Володимир-Волинський район, м. Амбуків). Там проявив себе як мужній, витривалий захисник і справжній патріот країни.

У березні 2023 року за власним бажанням був переведений у бойову частину 1551, 15 Мобільний прикордонний загін “Сталевий кордон” та підписав згоду на участь у бойових діях. З березня по серпень проходив перепідготовку в цій частині. Був зарахований до складу артилерії, і в серпні отримав бойове розпорядження на Куп’янський напрямок.

19 серпня 2023 року виконував бойові завдання на посаді “номер обслуги” 2-ї гармати, 2-го відділення 3-ї застави. Зі своїми побратимами досконало виконували завдання, гідно давали відсіч ворогу. За життя був нагороджений відзнакою ДПСУ “За мужність в охороні державного кордону”. 29 жовтня 2023 року, захищаючи державу, мужньо загинув при виконанні бойового завдання. Тривалий час вважався безвісти зниклим. Загибель Героя встановлено за результатами ДНК-тесту.

07 травня 2024 року поховають Героя в селі Часнівці Чернігівського району.

Непоправна втрата для родини та всіх, хто знав воїна. Висловлюємо глибокі співчуття рідним та близьким загиблого.

Вічна пам’ять і слава Герою!

07 травня 2024 року розпорядженням міського голови оголошено Днем жалоби в Бахмацькій громаді.
Джерело: міська рада Бахмач.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь