Місто на Ніжинщині, яке полюбили пари закоханих

 

 

 

 

Українці вчаться жити в умовах війни — наше життя не зупиняється, ми продовжуємо народжувати та виховувати дітей, навчатися та здобувати освіту, створювати родини, працювати та відпочивати.

На жаль, поряд з нами є одвічний ворог, що століттями намагається знищити нашу культуру, історію, традиції. Триста років тому він намагався відібрати нашу ідентичність зруйнувавши гетьманську столицю Батурин, але йому не вдалося це зробити і наша нація вистояла та зберегла свою національну свідомість.

Місто Батурин, що на Ніжинщині, та його історія відродилися і сьогодні це місце сили українців, яке дає змогу, особливо молодому поколінню, відчути тверду підтримку козацько-гетьманського коріння. Місто має унікальну історію та насичене пам’ятками археології та архітектури, які входять до складу Національного заповідника «Гетьманська столиця».

Часто українці обирають саме об`єкти заповідника для організації проведення найважливіших подій свого життя – проведення весільних фотосесій. З 2022 року локації «Гетьманської столиці» обрали для фотозйомок вже 55 сімейних пар з Бахмача, Ніжина, Борзни, Коропа, Конотопа та інших сіл та містечок Чернігівської та Сумської областей.

Унікальні архітектурні пам`ятки, культові споруди, оригінальні скульптури, парки, липові алеї, квітники з трояндами, ліліями, деревовидними півоніями, тюльпанами, ірисами, доглянута територія заповідника змушує закохатися в ці місця.

Експозиція Музейного комплексу «Козацький двір», оригінальні експонати та відтворені інтер`єри козацької хати, безперечно пасують до організації весільної фотосесії в українському стилі. Тільки тут, можна повністю зануритися в атмосферу станового козацтва середини XIX століття, відчути себе молодою нареченою мужнього красеня козака.

Наталя Піскун

Фото Сергія Каравана

За матеріалами Біла Хата

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь