Жінку з Чернігівщини, яку силоміць утримував бойфренд в Німеччині, поліція повернула додому

Оперативники кримінальної поліції та відділу боротьби зі злочинами пов’язаними з торгівлею людьми за сприяння поліції Берліна повернули на батьківщину жінку, яку силоміць утримував її бойфренд.

На початку вересня по допомогу до поліції звернувся житель Чернігівської області й повідомив, що його донька поїхала до Німеччини, де її незаконно позбавив волі цивільний чоловік.

Спочатку батько спробував вирішити проблему самостійно, звернувшись до посольства, але це зайняло б чимало дорогоцінного часу. Тоді чоловік зателефонував до поліції й почув у відповідь обнадійливе: «не хвилюйтеся, ми знайдемо вашу доньку в любій точці світу».

Вже спілкуючись із оперативником кримінальної поліції Чернігівського районного відділення, батько розповів передісторію того, що сталося. Донька познайомилася в Чернігові з німцем, той мав якісь справи в Україні. Між молодими людьми зав’язалися стосунки, жінка завагітніла. Пара вирішила разом виїхати в Німеччину.

Там ставлення німця до вагітної українки різко змінилося. Він наполягав аби жінка підписала якісь документи на німецькій мові. Після відмови це зробити чоловік перестав випускати жінку з дому й у пориві агресії зламав їй ногу.

Як розповів співробітник карного розшуку Чернігівського районного відділення поліції, він знайшов перекладача з німецької, через Google знайшов контакти берлінських колег та розповів їм про проблему. Справи пішли жвавіше, коли до діла підключилися оперативники відділу боротьби зі злочинами пов’язаними з торгівлею людьми Головного управління Нацполіції в Чернігівській області.

Правоохоронці вирахували зловмисника та домоглися повернення українки на Батьківщину. Вся операція від часу надходження інформації до повернення жінки додому зайняла тиждень.

Начальник Чернігівського районного відділення поліції Ігор Євдокимов розповів: «Я не можу назвати ім’я цього офіцера, але скажу, що він завжди відповідально ставиться до служби й готовий допомогти громадянам. Наприклад, кілька років тому він без роздумів кинувся у холодну воду й врятував із ставка потопаючу жінку – матір двох дітей. Завжди ставлю його за приклад поліцейським, які тільки одягли форму».

Батько дівчини прийшов до поліції висловити слова подяки правоохоронцям за професіоналізм і небайдужість до долі землячки, яка опинилася у складних життєвих обставинах за кордоном. На його прохання ми не вказуємо прізвища та місця проживання, але родина висловила щиру подяку поліцейським, які виконали свою роботу швидко й без бюрократичних зволікань.

Начальник відділу боротьби зі злочинами повязаними з торгівлею людьми ГУНП в Чернігівській області Антон Милосердов зауважив, що з початку року підрозділ викрив одну організовану злочинну группу з транснаціональними звязками, яка займалася переправкою українок в борделі Європи, а також відкрито 12 кримінальних проваджень за фактами торгівлі людьми.

Сектор комунікації поліції чернігівської області

Джерело: cheline.com.ua

Фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

Вам може бути цікаво

Одна думка по “Жінку з Чернігівщини, яку силоміць утримував бойфренд в Німеччині, поліція повернула додому

Залишити відповідь