Справа честі: Майданівці та АТОвці прийшли на сесію Ніжинради

Інцидент, що трапився у стінах Ніжинради під час першої сесії 8-го скликання мав розвиток подій. Тоді Станіслав Прощенко, котрий представляє себе патріотом, звернувся до депутатів із проханням не запрошувати на міські патріотичні заходи та не призначати головами комісій весь склад партії «ОПЗЖ», депутата Андрія Деркача та Сергія Охонька.  
Інформує НЕЖАТИН
Читати за темою: Звинувачення на емоціях: чого в сесійній залі добивався Станіслав Прощенко?
У патріотичної громади до таких закликів виникли запитання й обурення.
Зокрема, на позачергову сесію Ніжинської міської ради прийшов Майданівець, доброволець, інвалід війни Петро Самсонюк, представники громадських організацій АТОвців, громадські діячі. У своєму зверненні до присутніх, він заявив про свою позицію:
“Знаю Сергія Охонька 10 років не тільки як друга, а й волонтера за якого проголосували проукраїнські ніжинці. За цей час ніколи не чув про нього проросійських висловлювань і не споглядав таких дій. Навпаки, у 2015 році він поїхав Донецьк, а на той час  на той час поїхати в “логово регіоналів” був подвигом. І це не єдиний випадок прояву його патріотизму.
Від себе, майданівців і хлопців із “Айдара” хочу звернутись:  Слава і хлопців із АТО, яких він представляв  – патріоти, але ніхто їм не давав права ставити клеймо, вирішуючи: хто ворог, а хто – ні. Якщо це особисті переконання, вони не мають виходити на загал. Інакше, мають бути чіткі підтвердження й аргументи. Ми, патріоти, можемо сперечатись, дискутувати, але ні в якому разі – не ворогувати”.
Також висловився й доброволець, боєць батальйону “Айдар”. Чоловік брав участь у всіх боях по Луганському напрямку. Разом з тим він представляє антикорупційну народну раду.
Головним його посилом у зверненні до присутніх було те, що ніхто не має права спекулювати на темі участі в АТО. Адже це горде звання, і воно має місце бути аргументом лише у ситуаціях, що стосуються захисту рідної землі і її гідності.
Депутат, афганець, В’ячеслав Івашин також заявив про свою позицію:
“Станіслав Прощенко принижував гідність учасників боїв в Афганістані. Це не допустимо, адже на той час, вони виконували свій військовий обов’язок, на який їх підписала тодішня влада. І ніхто не зарадить тим матерям, котрі втратили своїх синів. Зараз афганці патріоти своєї країни й також брали участь в Революції гідності, а дехто й в зоні бойових дій на Сході України”.
Також виступів голова спілки АТОвців Андрій Гомоляко, який підтримав виступ Петра Самсонюка.
Присутні у залі підтримали позиції патріотів, які закликали не ділити українців на “лівих” і “правих”.
“Хочу подякувати всім за підтримку. В Ніжині не потрібно робити політики, в Ніжині потрібно об’єднуватися і вирішувати проблеми громади. Хочу, щоб ці всі чвари й політігри закінчились. Ми маємо зайнятися системною роботою над розбудовою Ніжина”, – наголосив Сергій Охонько.
Заключним було слово очільника міста Олександра Кодоли:
“На минулій сесії черговий раз намагалися розділити українців. Так не має бути, адже впевнений, у цій залі жоден не пішов би проти інтересів своєї держави й буде захищати її гідність. Кожного депутата у демократичний спосіб, обрали ніжинці і ми маємо поважати вибір кожного представника громади”.
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь