Педагогічна рада в Ніжинської ЗОШ №15: чи залишаться в школі 10 та 11 класи?

29 грудня у актовій залі Ніжинської ЗОШ №15 відбулася педагогічна рада.

На захід завітали радник міського голови Сергій Охонько та депутат Ніжинської міської ради Андрій Гомоляко, які привітали педагогічний колектив з прийдешніми святами.

Разом з тим, в ході ради обговорили актуальне питання освітньої галузі – чи матиме ЗОШ №15 можливість залишити старшу ланку (10 та 11 класи) на базі школи? Адже наступного року очікуються зміни в освітній галузі, і  стоїть питання – чи залишаться у ЗОШ №15 10 та 11 класи, чи школярі після 9-го класу змушені будуть продовжувати навчання в інших навчальних закладах?

Повідомляє Нежатин.

У своєму виступі Сергій Охонько підкреслив, що цей навчальний заклад для нього рідний, адже він здобував освіту саме тут.

“Радий, що, незважаючи на всі труднощі, які є на даний час, школа розвивається!, – зазначив Сергій Миколайович. – Наша мета – об’єктивно розібратися у цій ситуації. Якщо потрібно – створити комісію, вивчити, скільки в школі є приміщень, яка наповнюваність закладу і спрогнозувати наступні дії. Ми готові допомогти, оскільки школа має залишитися повноцінною, і для нас, як представників влади, важливо почути об’єктивну думку всього педагогічного колективу, а не лише керівництва та управління освіти”.

Депутат міської ради Андрій Гомоляко також зазначив, що необхідно зберегти якісну освіту в школі. Ця школа теж близька для Андрія Олексійовича, адже в ній здобували освіту три покоління його родини.

У актовій залі прозвучали різні думки. Мова йшла про те, що в школі недостатньо приміщень та  про інші фактори, які важливі в процесі якісного надання освітніх послуг.

Директор школи Тетяна Павлюченко зазначила:

“Дійсно, 10-ті класи – це болюче питання. Ми хочемо розвиватися і прагнемо до цього! Не так давно в наших планах було стати  ліцеєм, але полодження змінюються, і ми на них реагуємо, вивчаємо потенціал школи. У нас немає  зайвих приміщень. Наш педагогічний колектив прагне до того, аби  школа процвітала, ми і надалі намагатимемось набирати по 4 класи, але, підкреслю, це мають бути конфортні умови для навчання дітей.  Учні повинні мати гарне освітнє середовище і вдосталь місця, щоб не ділити класи навпіл”.

Тож потрібно всебічно, і з перспективою на майбутньє, вивчити це питання, адже мета одна – зберегти ЗОШ №15 повноцінним навчальним закладом.

Також на нараду завітала начальник управління освіти Валентина Градобик,

яка привітала педагогів школи та вручила їм заслужені грамоти та відзнаки.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Одна думка по “Педагогічна рада в Ніжинської ЗОШ №15: чи залишаться в школі 10 та 11 класи?

  1. У закладі освіти проаналізовані навчальні, матеріально-технічні ресурси школи, за результатами чого був визначений найбільш прийнятний тип закладу – гімназія, зі структурним підрозділом початкової школи.
    На даний час у закладі створені та вдосконалюються умови для здобуття учнями початкової та базової середньої освіти, що матиме своє ефективне продовження та застосування в новому типі закладу – гімназії, зі структурним підрозділом початкової школи.
    Заклад освіти достатньо завантажений. У ньому функціонують по 4 класи на кожній паралелі 1-9 класів, що, з урахуванням дев’яти класів гімназії, зі структурним підрозділом початкової школи, становить 36 класів, які потребують навчальних приміщень, предметних кабінетів, приміщень для поділу на групи, спортивних залів та належного освітнього середовища. Саме такий варіант і є оптимальним для ЗОШ № 15.
    Середня наповнюваність учнів по школі – 28,5. Виділені кошти освітньою субвенцією на 2022 рік – 18,009,200 грн. Заробітної плати вистачає на 11,7 місяців.
    У закладі відсутні вільні приміщення для 10-12 класів та немає достатньої освітньої й матеріально-технічної бази для профільної освіти. А згідно з вимогами ст. 32 Закону України «Про повну загальну середню освіту»: для освітньої діяльності ліцею необхідно забезпечити «функціонування не менше двох класів за трьома профілями навчання на рівні профільної середньої освіти (протягом 10-12 років навчання учнів)», що в цілому вимагатиме не менше шести класних приміщень, без урахувань приміщень для поділу цих класів на групи, та що неможливо забезпечити наявними спроможностями будівлі закладу, з урахуванням наявної мережі класів.

Залишити відповідь