Поки ви спите, з вами відбуваються неймовірні речі

 

 

 

 

Неймовірно, але факт. Як це відбувається?

Коли ми глибоко спимо, ми повністю відриваємося від зовнішнього світу і наше тіло перестає “існувати”, оскільки мозок перестає працювати, перестає функціонувати. Як це відбувається? Існують кілька циклів сну

Перший цикл – це стадія повільного сну. Ми перестаємо бачити, потім чути і відчувати. Друга стадія відбувається, коли наш мозок ще усвідомлює все, що відбувається навколо. Потім пройшовши третю і четверту стадію, ми входимо у фазу швидкого сну, коли нам починають снитися сни, але повноцінний цикл відбувається близько п’яти разів і триває десь від 90 до 120 хвилин в цілому.

Виводяться токсичні речовини

Дослідження показали, що під час сну з нас виводяться токсичні речовини і деякі молекулярні відходи, при довгому присутності яких може розвинутися хвороба Альцгеймера.

Довгострокова пам’ять.

Коли людина спить, вся нова отримана інформація переходить від короткочасної пам’яті до довгострокової, тому є теорія, що вчитися перед сном ефективно. Але потрібно обов’язково висипатися, а не зубрити всю ніч, щоб мозок встиг зробити весь цей процес.

Стаємо нерухомими

Раніше ми говорили про фази сну. Так ось на другій стадії нейрони в мозку перестають працювати, а вони відповідальні за рухову систему. Цей параліч відбувається протягом деякого часу для нашої ж безпеки.

Недосипання причетне до переїдання

Чому ж? При нестачі здорового сну, у людини відбувається вироблення гормону “греліну”, який відповідає за голод. Тому нас найбільше тягне до калорійної їжі, коли наш сон не відновлений.

Приймаємо серйозні рішення

Якщо ви не можете вирішити проблему – краще йдіть спати, все вирішиться! Виявляється, що під час сну наш мозок аналізує всі можливі проблеми, тому вранці питання легше вирішити.

Джерело

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь