Вийшло в світ оповідання ніжинського захисника і бійця ЗСУ Євгена Луняка

 

 

 

 

Науковець, доктор історичних наук, завідувач кафедри історії України, професор Ніжинського державного університету імені М. В. Гоголя… А ще – боєць ЗСУ з перших днів повномасштабного вторгнення російських окупаційних військ на територію України. Саме таким ми знаємо ніжинця Євгена Луняка.

Учора, на День Незалежності України, в житті Євгена Миколайовича сталася приємна подія: авторське оповідання Луняка про доброту, людяність і любов опублікував молодіжний журнал “Однокласник”.

Повідомляє Нежатин.

З цього приводу на своїй сторінці в Фейсбук ніжинський захисник пише:

У світі закручується маховик глобального конфлікту. Україна відзначає 31-шу річницю Акту проголошення державної незалежності! Майже цілий день летять по всій країні російські ракети, несучи смерть, каліцтва та руйнування.

Вже рівно півроку триває героїчний опір нашого народу проти повномасштабної агресії рашистських загарбників, і рівно стільки ж часу я в ЗСУ.

Але велике державне свято в цей тяжкий час ознаменувалося для мене приємною несподіванкою: моє оповідання “Врятувати любов” опублікував молодіжний журнал “Однокласник”.

Мабуть у цьому є певний символізм. У добу страждань, насильства, жорстокості, ненависті, зчерствіння, варто пам’ятати про вічні чесноти та почуття: доброту, людяність і любов. Саме любов до близької людини, до дітей, до своєї країни та свого народу, зрештою, до свободи є тією потужною креативною силою, що надихають на боротьбу.

Щиро дякую редакції “Однокласника” за публікацію мого оповідання, написаного майже рік тому, про яскраве переживання цього великого почуття молоддю та можливість донесення свого твору до юнацької аудиторії.

Вірю в нашу Перемогу! Вірю в ЗСУ! Вірю в прекрасне майбутнє України!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь