Незламні вражали в Івано-Франківську: виставка робіт талантів з Ніжина. Фото

 

 

 

 

Пише у Facebook міський голова міста Івано-Франківськ Руслан Марцінків:

«Відвідав виставку робіт ніжинської художниці Катерини Васечко «Незламні» та фотоколажів історичних видів Ніжина від Олександра Нікітки. Їх привезла до Івано-Франківська офіційна делегація з Ніжина.

Ніжин є містом з багатою історією, пам’ятками архітектури, та на відміну від індустріальних міст, має свій шарм. Наші міста стали побратимами в червні цього року. Коли їхав на Чернігівщину з гуманітарною допомогою та потрапили під обстріл, міський голова Ніжина Олександр Кодола протягнув нам руку допомоги. Тоді й народилась ідея підписати угоду про співпрацю. На жаль, тоді в Ніжині відбувались обстріли, було напружено. В саме місто не заходили, але обстріли велися. Побачивши все це на власні очі, ми розуміли, що треба допомагати. Івано-Франківська міськрада виділила Ніжину 500 тиc. гривень в якості субвенції на відновлення пошкоджених об’єктів.

Як зауважила начальниця управління культури і туризму Ніжинської міської ради Тетяна Бассак назва виставки народжувалась ще в перші дні березня. Майстриня почала відображати той жах, що був навколо, в образах. Потім ці роботи вилились у виставку, яка подорожує українськими містами.

«…Ми приїхали й подякувати за те, що у такий важкий час ви допомогли фінансово. Це наше право сказати і подякувати. Адже у нас було чимало пошкоджених об’єктів інфраструктури, багатоповерхівок, медустанов, котелень, приватних будинків. Ми всі українці та маємо спільну територію. І всі виборюємо нашу незалежність своїм героїзмом», — додала Тетяна Бассак.

Також обмінялися подарунками. Отримав «Мрію» та звісно ж ніжинських огірочків. А ще огіркової ікри від завідувача відділу історії міста Ніжина краєзнавчого музею імені Івана Спаського Сергія Зозулі. Та запрошення на „Бал перемоги“ від директорки Ніжинської дитячої хореографічної школи Галини Тимошенко.

До слова, саме Ніжинська фабрика «Копиця» запустила лінійку м’яких патріотичних іграшок, щоб підняти бойовий дух українцям. Та у співпраці з Катериною Васечко створили колекційну лінійку подушок з її картинами.

Дякую представникам делегації за обмін досвідом. Такі зв’язки між регіонами потрібно підтримувати та зміцнювати».

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь