росія планує анексувати окуповані території щоб мобілізувати українських громадян

 

 

 

 

Українські чоловіки від 18 до 27 років на анексованих територіях “отримають право” на військову службу.

Російське військово-політичне керівництво спробує втілити свій намір “анексувати” окуповані території України до чи після 1 жовтня, щоб незаконно залучити до мобілізації українських громадян.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни.

Кремль, найімовірніше, включить українських громадян на окупованих територіях у російський призовний цикл, розширивши примусову мобілізацію для громадян України для боротьби проти України“, – йдеться у звіті.

Наразі ця категорія не відповідає юридичним критеріям поточного указу Путіна  про часткову мобілізацію. 

Як і “російські громадяни” згідно з російським законодавством, українські чоловіки від 18 до 27 років на анексованих територіях отримають право на військову службу“, – вказують експерти.

Водночас аналітики зауважують, що деяких українців уже мобілізовано у лави ЗС РФ. Так, “губернатор” Севастополя Развожаєв 25 вересня прозвітував про мобілізацію близько 2 тисяч осіб в окупованому Криму і Севастополі. 

Російська окупаційна влада насильно мобілізує українських мирних мешканців з усіх окупованих областей у меншій кількості“, – зазначають аналітики. 

Це узгоджується з введеними Росією обмеженнями на виїзд з окупованих територій чоловікам віком до 35 років. Окупантам у Мелітополі доручили сформувати до 10 жовтня “добровольчий батальйон до 3 тисяч осіб”. 

А 26 вересня стало відомо про “мобілізацію” чоловічого населення Сватівського району Луганської області. 

УНІАН

Фото ілюстрове

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь