Коли вчитель – наставник, друг і помічник: Світлана Симань

 

 

 

 

Кажуть, що вчитель – це професія від Бога, оволодіти якою можуть тільки особливі люди. Бути вчителем – означає безмежно любити та відчувати дітей, вести їх шляхом, який приведе до знань, справедливості, поваги, моральних цінностей та взаєморозуміння. Бути вчителем – це бути поводирем на заплутаній життєвій дорозі! Для цього потрібно мати особливий дар, щоб зробити учнівську дорогу світлою!

Такими здібностями й талантами вирізняється педагогічний колектив Ніжинського ліцею Ніжинської міської ради при НДУ імені Миколи Гоголя. Кожен учитель тут – це наставник, друг, помічник учнів та їхніх батьків, який завжди допоможе, підкаже, підтримає.

Саме таким педагогом в учительській родині ліцею є Симан Світлана Михайлівна, учитель математики, спеціаліст вищої категорії, учитель-методист.

Справжній друг, талановитий педагог – лише такими словами можна охарактеризувати нашу колегу. Працювати з нею – справжнє задоволення, адже будь-які математичні терміни, поняття, задачі в її поясненні звучать, як захоплива життєва історія, яку хочеться слухати й слухати. Педагог має ґрунтовну науково-методичну підготовку з фаху, творчо підходить до організації навчально-пізнавальної діяльності учнів на уроках математики. Методична система роботи Симан Світлани Михайлівни ґрунтується на поєднанні особистісно-орієнтованого та компетентнісного підходів до навчання.

При цьому вона надає перевагу проблемному викладу матеріалу, евристичній бесіді, інтерактивним методам навчання. Для унаочнення вчитель використовує інформаційно-комунікаційні технології (ІКТ). Методи роботи Світлани Михайлівни спрямовані на розвиток логічного мислення, просторових уявлень, уміння робити висновки, встановлювати аналогію, порівнювати, класифікувати та узагальнювати.

Світлана Михайлівна працює над активізацією та інтенсифікацією пізнавальної діяльності учнів, розвитком критичного мислення, формуванням уміння самостійно шукати, відбирати, аналізувати необхідну інформацію, працювати з додатковою літературою.

Учитель забезпечує високий рівень викладання предмету, реалізацію компетентнісної спрямованості освіти, диференціацію та індивідуалізацію навчання.

Світлана Михайлівна – творча особистість, яка постійно перебуває в пошуку та підвищує фаховий рівень. Учитель у своїй педагогічний діяльності активно використовує інтерактивні методи навчання та інноваційні технології. Науковою основою методичної системи роботи Світлани Михайлівни є напрацювання вітчизняних педагогів-науковців, упровадження передового педагогічного досвіду в освітній процес, активна участь у роботі ліцейського методичного об’єднання вчителів математики.

Значну увагу вчитель приділяє роботі з обдарованими учнями, тому її вихованці мають вагомі досягнення: У 2022 році Світлана Михайлівна має 6 учнів, які отримали 200 балів з математики під час складання НМТ.

Колектив ліцею пишається тим, що має змогу працювати з Учителем з великої літери!

Ніжинська міська рада

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь