Ніжинська громада отримає автомобіль для надання соціальних послуг за програмою ООН

 

 

 

 

У рамках співпраці Ніжинської ТГ з програмою ПРООН відбувся моніторинговий візит експертів з метою встановлення партнерських стосунків та налагодження взаємодії у питаннях відновлення та розбудови постраждалих територій.

Програма ПРООН «Підвищення стійкості та відновлення України» працює заради покращення рівня життя, зміцнення соціальних зв’язків, дотримання прав людини, забезпечення інклюзивності, захисту та розширення можливостей для всіх, без винятку, людей.

У ході зустрічі спеціалісти ПРООН розповіли про можливі напрями своєї діяльності, напрацювання, які можуть втілюватися на території Ніжинської ТГ. Зокрема, йшлося про можливості покращення якості надання адміністративних, медичних та соціальних послуг. Посилення безпеки громади та захисту цивільних осіб, збереження соціальної згуртованості. Зміцнення потенціалу правозахисних інституцій задля посилення верховенства права в громаді тощо.

Під час зустрічі експерти повідомили про рішення придбати до кінця поточного року автомобіль, укомплектований різноманітним обладнанням та інструментом для надання соціальних послуг з обслуговування вдома, паліативної та натуральної допомоги мешканцям нашої громади.

У ході подальшої співпраці заплановані навчальні заходи для представників місцевої влади, громадських організацій та активістів.

До зустрічі долучились представники служб та управлінь, відділів виконавчого комітету, соціальних установ, поліції, ДСНС, громадських організацій, ВПО, активна молодь.

Довідково нагадуємо, що Ніжинська територіальна громада визначена однією з чотирьох пілотних громад для участі в проєкті Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй в Україні (ПРООН) який спрямовано на підтримку територіальних громад з питань актуалізації місцевих стратегій та апробації інструменту моніторингу і оцінки в умовах повоєнного відновлення та розвитку.

Метою проєкту є – допомогти пілотним громадам адаптувати/актуалізувати чинні стратегії розвитку або розробити нові планувальні документи відповідно до умов воєнного стану, повоєнного відновлення та подальшого розвитку з урахуванням нових викликів, державних завдань і міжнародної підтримки, а також запровадити інструмент моніторингу і оцінки отриманих результатів.

Попереду робота всієї громади для використання можливостей та досягнення результатів.

Ніжинська міська рада

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь