30 вересня – День усиновлення

 

 

 

 

Дитина. Бажана…Жадана… По-різному вона приходить у сім’ю. Одна стрімко вривається в земне життя, іншу довго-довго чекають, а ще іншу усиновляють або приймають на виховання в сім’ю, пройшовши багато моральних перепон та вагань.

Щороку День усиновлення в Україні, що припадає на 30 вересня, відзначається разом з християнським святом Віри, Надії, Любові та їх матері Софії, які стали біблійним прикладом високої моральності, сімейної злагоди, любові та вірності.

У цей день кожен небайдужий українець від імені усього суспільства, має щиро дякувати батькам-усиновителям, батькам-вихователям прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу, опікунам/піклувальникам та усім причетним, що дарують шанс дітям на здобуття щасливого майбутнього у новій сім’ї.

Усиновлення, встановлення опіки, піклування, створення прийомної сім’ї чи дитячого будинку сімейного типу – це акти великої соціальної ваги, коли дітлахів зігрівають великою любов’ю у своїх родинах, дають їм надію на щасливе дитинство і повноцінне майбутнє, вселяють у зболені дитячі серця і душі віру в життя, навчають бути самодостатніми, мудрими та впевненими у собі громадянами України.

У Ніжинському районі на місцевому обліку з усиновлення перебуває 115 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Це діти, які виховуються в прийомних сім’ях, дитячих будинках сімейного типу або ж перебувають у закладах для дітей, на повному державному утриманні та можуть бути усиновлені.

За 9 місяців 2022 року до служб у справах дітей Ніжинського району звернулося 6 родин, які мають бажання усиновити дитину, 19 сімей, які мають намір взяти дитину під опіку/піклування та 1 сім’я кандидатів у прийомні батьки. На даний час справа однієї сім’ї щодо усиновлення двох дітей вже знаходиться на розгляді суду; 28 дітей влаштовано під опіку/піклування.

На сьогодні, 30 дітей перебувають на повному державному забезпеченні в закладах різного типу і чекають на влаштування в родини.

Прийняти в родину дитину-сироту, полюбити, виховати і виростити як рідну – цей надзвичайно важливий крок щороку в Україні роблять близько двох тисяч сімей.Щиро вдячні кожній родині, яка прийняла у свій дім обділену батьківською ласкою дитину. Ви даруєте цим дітям справжнє відчуття рідного дому і батьківську опіку.

Вдячні усім, хто щодня допомагає дітям знайти сім’ю, дарує їм віру та надію на краще майбутнє. Дитина повинна мати маму і тата – це закон життя!

Ніжинська районна військова адміністрація

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь