На Ніжинщині “тітушки” намагались захопити держпідприємство

 

 

 

 

Працівники державного підприємства «Дослідне господарство «Іванівка» (Чернігівська область), що є у структурі Національної академії аграрних наук, вимагають від влади втрутитися у ситуацію щодо рейдерських атак і тиску на держпідприємство.  

Днями керівництво НААН призначило нового виконуючого обов’язки керівника Іванівського підприємства Олексія Пушкарьова, який до цього працював в аналогічному господарстві на Рівненщині. 

Селяни вимагають поновити на посаді незаконно звільненого, як вони вважають, директора Іванівського господарства Андрія Скварського.   

Працівники господарства не вірять запевненням та словам нового керівника, адже обізнані з тим, що на попередньому місці своєї роботи у Рівненській області (державне підприємство «Білокриницьке»), на якому працював Пушкарьов, утворилися борги у більш як мільйон гривень стосовно зарплатних виплат працюючим. 

Працівники Іванівського дослідного господарства налаштовані рішуче — вони вже передали керівництву Борзнянської територіальної громади свої вимоги, бо не хочуть, аби вирощений соняшник на площі 1400 га дістався рейдерам. Серед іншх вимог — поновлення на посаді Андрія Скварського та звільнення з посади Віце-президента Національної академії аграрних наук Ануш Балян, не без сприяння якої, як вважають селяни, конфлікт виникнути не міг би (підписала, зокрема, документи про звільнення Скварського та призначення Пушкарьова). 

Не двилячись на жорсткий супротив місцевого населення, невідомі особи (таких в народі називають, як відомо, “тітушками”), намагалися штурмом взяти адмінбудівлю Іванівського господарства. Щоб приїжджі не захопили контору, селяни згуртувалися та не дали можливості рейдерам здійснити свої наміри.  

Сергій Вітер

Суспільний Кореспондент

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь