Глобально українці зіткнулися з тим, що ми маємо з лютого, лише 10 жовтня – Кудрицький

 

 

 

 

Громадяни України зіткнулися з проблемами, з якими стикається енергосистема з 24 лютого, лише в понеділок 10 жовтня. На цьому наголосив голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький під час брифінгу щодо викликів, які постали перед енергетичною інфраструктурою України внаслідок російських атак, у рамках засідання Комітету НАТО з питань стійкості 28 жовтня 2022 року.

«Після досвіду першого дня повномасштабного російського вторгнення події понеділка для мене особисто не були такими шокуючими.

З 24 лютого і до цього часу для більшості українських споживачів таких проблем в енергетичній сфері не існувало, вони їх так сильно не відчували, тому що нам вдавалося справлятися без їхньої участі та без відключень світла. Це, звісно, окрім окупованих територій, де пошкодження були дуже масштабні. Там над відновленням енергопостачання доводилося працювати.

Глобально ж наші громадяни зіткнулися з тим, що ми маємо з 24 лютого, лише в понеділок», – сказав Володимир Кудрицький, додавши, що відтепер українцям потрібно звикнути до ощадливого споживання енергоресурсів.

«В Україні є дуже популярним заклик донатити на ЗСУ. Ще один спосіб того, як громадянин, який не воює безпосередньо, може допомогти і наблизити нашу перемогу – не вмикати зайві електроприлади ввечері та допомагати енергосистемі», – зазначив голова правління національної енергетичної компанії.

За його словами, економія електроенергії сьогодні – це, насправді, невелика плата за те, щоб пройти цю зиму безпечно.

Зараз НЕК «Укренерго» знаходиться в постійному контакті з місцевим самоврядуванням та керівництвом регіональних органів влади, шукаючи нові способи та варіанти заощадження. Разом із повноцінним стартом опалювального сезону такі ж розмови стосуватимуться й економії природного газу. Однак варто пам’ятати, що усі впроваджені заходи – це необхідні кроки, які допоможуть стабілізувати енергетичну систему.

Окремо під час брифінгу було виділено безпрецедентну солідарність, яку зараз відчуває український енергетичний сектор на офіційному рівні, і підтримку, яку надають міжнародні колеги.

«Європейські оператори системи передачі спустошили свої склади з обладнанням та матеріалами для того, щоб забезпечити нас гуманітарною допомогою. Вони роблять все, щоб ми змогли вистояти та перемогти. Ця підтримка, дійсно, є. Ми її відчуваємо, без неї було б набагато складніше», – наголосив Володимир Кудрицький.

НЕК «Укренерго»

Фото ілюстрове

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь