Їм би орків бити, а вони – порушують закон!

 

 

 

 


Цей прикрий випадок стався вчора зранку. До одного з майданчиків для збору твердих побутових відходів підїхала вантажівка ГАЗЕЛЬ, з якої вийшло два молодих, сильних, здорових, нахабних, міцної статури чоловяги. Вони почали викидати сміття не з власної квартири чи будинку і далеко не побутове…


Для довідки: тверді побутові відходи (ТПВ) — це відходи, які утворюються в процесі життєдіяльності людини і накопичуються у кожного мешканця у квартирі чи будинку. За більш відомою та вживаною в побуті класифікацією ТПВ можна назвати відходами споживання, тобто це відходи у вигляді: залишків овочів та фруктів, харчових та кухонних відходів, картону, паперів, газет, різного роду тари (дерев’яна, скляна, металева, пластикова), предметів та виробів з дерева, металу, скла, пластмаси та інших матеріалів, що вийшли з вжитку або втратили споживчі властивості, виробів зі шкіри та текстилю (взуття, одяг та ін.).
Будівельні відходи або ремонтні відходи – залишки речовин, матеріалів, предметів, виробів, що утворилися під час проведення у житловому будинку, окремій квартирі, будинку громадського призначення капітального та поточного ремонту, перепланування, переобладнання, прибудови тощо.


Вантажівка була забита відходами з категорії будівельне сміття. Це сміття було пофасовано у мішки в яких було видно залишки у вигляді штукатурки, цегли, бетону тощо. Такі мішечки (кілограм по 25-30 кожен) ці “славні” та сильні чоловіки обережно вивантажували з кузова своєї ГАЗЕЛЬки та жбурляли у баки для збору побутових відходів. На зауваження та питання реагували, мяко кажучи, неадекватно, що зрештою все зводилося до фрази ” … а мнє всьо пох***”. Таке відношення до цивілізованого та правильного викидання сміття є цілком не прийнятне, тому цією справою будуть займатись відповідні органи. По факту, маємо пряме порушення чинного законодавства та правил поводження зі сміттям, бо до ТПВ будівельні відходи, великогабаритна побутова техніка, меблі, а також опале листя, трава та гілля не відносяться, оскільки не є продуктами життєдіяльності людини. Слід окремо зазначити, що ремонтні відходи люди мають збирати окремо від інших видів сміття, оскільки ані баки, ані підйомник у сміттєзбиральних машинах, що вивозять сміття, на це не розраховані. Будівельне сміття власник відходів зобовязаний вивезти на міський полігон ТПВ самостійно або замовити спецтранспорт, призначений для такого роду вантажу. В іншому випадку, на порушників чекає адміністративне покарання у вигляді штрафу та компенсації ремонту сміттєзбирального автомобіля.


Джерело http://unenizh.org.ua

Ніжин навиворіт

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь