На Ніжинщині не достатньо потужності генераторів для повноцінної роботи критичної інфраструктури

 

 

 

 

Для громад Ніжинщини придбають додаткові генератори, таке розпорядження дав голова районної військової адміністрації Григорій Ковтун, про це повідомили на сторінці адміністрації.

Відповідно до рішення Ради оборони області, Григорій Ковтун провів ряд оперативних нарад з відповідними структурами органів місцевого самоврядування щодо забезпечення генераторами критичної інфраструктури.

За інформацією, яку надали територіальні громади, в населених пунктах Ніжинського району генератори наявні. Проте, в процесі перевірки даного обладнання виявлено, що потужностей наявних генераторів не достатньо для повноцінного функціонування потужних котелень, забезпечення водопостачання та водовідведення.” – пишуть на сторінці військової адміністрації.

Григорій Ковтун надав доручення органам місцевого самоврядування в найкоротший термін вирішити дану проблему: віднайти необхідну кількість обладнання з визначеною потужністю, виділити кошти і розпочати процедури закупівлі тим громадам, які цього ще не зробили.

Слід виділити три громади Ніжинщини, які найкраще підготовлені до роботи в умовах надзвичайного стану в сфері водопостачання та водовідведення – це Носівська, Бахмацька, Бобровицька та частково Ніжинська громада.

Щодо теплопостачання – Бобровицька та Носівська громади. Але тут потрібно врахувати той фактор, що на території даних громад немає таких потужних котелень, як на території Ніжинської та Бахмацької громади.

Фото ілюстрове

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь