Планшет чи ноутбук: що вибрати

Деякі сучасні планшети мають кращі характеристики, ніж ноутбуки бюджетного сегменту. Проте далеко не завжди один може стати достойною альтернативою іншому. Пристрої відрізняються параметрами та сферами застосування. Розглянемо декілька факторів, на які треба зважати при виборі.

Мобільність та автономність

Планшет може важити в декілька разів менше, ніж ноутбук, а також має скромні розміри. Якщо пристрій треба часто брати з собою, то це ваш варіант. Планшет не займе багато місця, зберігати його можна в шухляді або на невеликій полиці. Ноутбук легше пошкодити при транспортуванні. Для цього потрібна спеціальна сумка.

Автономність – ще один важливий критерій вибору. За ним перемагає планшет. До 80% начиння займає батарея. Навіть бюджетні пристрої можуть протриматись на одному заряді 10 годин. Ноут споживає більше енергії, тому розряджається швидше (у середньому через 4-5 годин).

Для яких цілей краще купити планшет

Пристрої відрізняються функціоналом, способом управління та технічними параметрами. Також було б добре проаналізувати ситуації, для яких призначений планшет:

  • перегляд мультфільмів;
  • прості ігри;
  • читання, прослуховування музики;
  • засіб зв’язку та проведення дозвілля на відпочинку.

Також пристрій можна використовувати для фотографування, адже у нього є вбудована камера. Він підходить для відеозв’язку по месенджерах.

Якщо вам потрібен планшет, краще підбирати його в інтернет-магазині з гарною репутацією. В Eldorado.ua широкий каталог, розгорнута система фільтрів, швидка доставка та якісний сервіс.

Коли вам потрібен ноутбук

Вибір лептопа буде правильним у таких випадках:

  • Робота. Ноут має клавіатуру, тому на ньому краще друкувати великі тексти. Також можна створювати таблиці, презентації, мати швидкий доступ до декількох документів. Великий екран зручніший для сприйняття інформації.
  • Монтаж відео, створення музики, робота з фотографіями. На ноутбук встановлюються потужні програми, графічні редактори, і він працюватиме з ними без зависань.
  • Зберігання великого об’єму інформації. Для цього призначені жорсткий диск і SSD-накопичувачі.
  • «Важкі» ігри. Потужне начиння ноута впорається зі складною графікою.
  • Проведення конференцій. Ноутбук можна зручно розташувати на столі та нахилити екран так, як зручно.

Тож, при виборі орієнтуйтесь на сферу застосування. Якщо берете пристрій для роботи чи навчання, кращим буде ноутбук. Хочете придбати гаджет для дітей або розваг у дорозі, вибирайте планшет.

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь