Дев’ятикласник з Ніжина створив “Спогади про Буран”

 

 

 

 

Не будемо хизуватися, але ніжинські діти – надзвичайно обдаровані, це доведено численними перемогами й здобутками в різних сферах! Ось – ще один яскравий приклад!

“Неймовірно пишаюся та радію успіху учня 9-А класу Криська Артема – ІІ місце у Всеукраїнському конкурсі комп’ютерної графіки “Україна космічна”!!!, – пише вчитель Ніжинської гімназії №3 Наталья Яременко. –

Робота «Спогади про Буран» створена Артемом для участі в конкурсі за напрямком «Космічна техніка». В графічному зображенні втілена ідея комп’ютерної моделі відомого космічного апарату «Буран» засобами комп’ютерного 3D моделювання, а саме за допомогою об’єктно-орієнтованої програми Blender 3D.

Прототипом моделі обрано орбітальний корабель багаторазового використання «Буран», що був призначений для вирішення низки завдань за програмою «Енергія» – «Буран» (1988 р.), вагомий внесок в реалізацію якої було зроблено дніпропетровськими та харківськими ракетобудівниками. Й саме для перевезення різних частин ракети-носія «Енергія» і космічного корабля «Буран» на «Байконур», де здійснювалося їх кінцеве складання, було розроблено найбільший в світі транспортний літак Ан-225 «Мрія».

На рахунку «Мрії» з «Бураном» – 14 польотів разом загальною тривалістю понад 28 годин. Фатально й трагічно склалася доля цього пафосного й масштабного проєкту, що вважався черговим переворотом в історії освоєння космосу… Проте українська «Мрія», створена в рамках цієї програми, аж до буремних подій лютого 2022 року продовжувала дивувати світ своїми досягненнями.

І якщо про шатл «Буран» точно залишилися тільки спогади, то щодо нашої «Мрії» ми впевнені – вона обов’язково буде відроджена і ми ще побачимо її в небі над вільною Україною! ✈️🇺🇦Також 22 творчі роботи відправили на конкурс “Україна космічна” талановиті учні та учениці 5 та 6-х класів Ніжинської гімназії №3, які різними засобами комп’ютерної графіки та моделювання натхненно втілили в своїх малюнках власні космічні мрії й фантазії, а також ідеї космічної техніки.

🛰🛸🪐💫🌏Всіх учнів 5 та 6-х класів, що взяли участь у конкурсі, буде нагороджено грамотами Національного центру аерокосмічної освіти молоді імені О. М. Макарова (м. Дніпро). 💛💙

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь