Шоколатьє Аліна з Ніжина: “Створювати шоколад навчилася для своїх дітей”

 

 

 

 

Аліна Вовк – майстриня з шоколаду. Шоколатьє – така вишукана і смачна назва у її професії. Дівчина працює з шоколадом і власноруч створює смаколики, які так і манять скуштувати.

Повідомляє Нежатин.

Кілька років тому Аліна, як і більшість із нас, купувала солодощі з поличок магазинів, не задумуючись над їх інгредієнтами. До того ж, як сама й зізнається, майстриня любить солодке. Але на шоколатьє вдома чекають троє синочків, які теж небайдужі до таких ласощів.

Тому ідея навчитися створювати шоколад, який би поєднував смак і якість, прийшла до Аліни невипадково.

Аліно, то як вийшло, що створення шоколадних смаколиків стало вашою професією?

-Моя освіта взагалі не пов’язана з теперішньою роботою. Я здобувала її в національному авіаційному університеті й за фахом я – спеціаліст з землевпорядкування та кадастру. Будучи в декреті, почала цікавитися здоровим харчуванням. Мої діти ні дня не можуть прожити без солодкого, і я почала шукати альтернативу магазинним цукеркам. В Інстаграмі натрапила на блогера, яка розкрила кулінарні секрети виготовлення шоколаду і натуральних цукерок вдома. Деякий час я за нею спостерігала, запам’ятовувала, занотовувала ази цієї справи, а потім взяла участь в марафоні по приготуванню корисних солодощів. Після цього замовила всі необхідні інгредієнти, інвентар, і продовжила навчатися на власній кухні.

Із соцмереж дізналася, що у Ніжині є виробники натурального шоколаду на меду. Після прочитаного ця думка вже не йшла мені з голови, я спостерігала за ними, і як тільки в них з’явилася вакансія помічника шоколатьє, я не могла прогавити цей шанс. Мені дуже хотілося спробувати себе в якості майстра з виготовлення шоколаду, тим паче, на той час я вже мала достатньо знань про процес темперування та основні правила роботи з шоколадом.

І ось, уже минуло вже більше двох років, як я працюю в “Жу-Жу шоп”.

Яке для вас найбільш незвичне поєднання інгредієнтів в шоколаді?

-Я вважаю, що експериментувати можна і потрібно. А як на мене, то найбільш незвичне поєднання – це чорний шоколад з перцем чілі.

У чому різниця між вашим шоколадом і ласощами з поличок магазину?

-Різниця суттєва, адже виготовлений власноруч – натуральний, це значить, не містить підсилювачів смаку, лецитину, емульгаторів та ароматизаторів, які присутні в магазинному продукті. А деякі виробники і взагалі заміняють какао масло на пальмовий жир. Тому різниця очевидна.

-Розкажіть, які продукти використовуєте у приготуванні шоколаду і скільки часу він може зберігатися?

-Какао масло, какао терте і мед – ось три основні продукти, з якими я працюю. Якщо це молочний шоколад, то додаються ще кокосове молоко і кеш’ю паста. Зберігаються такі смаколики 6 місяців.

Кого пригощали першими, власноруч приготованими шоколадними ласощами?

-Я готувала їх на марафоні, і першими дегустаторами була моя родина – діти та чоловік. Скуштували, оцінили – всім сподобалося! З тих пір я регулярно готую шоколад, цукерки та різні батончики вдома.

Можете трохи розкрити секрети і поділитися фірмовим рецептом?

-Базовий рецепт, щоб приготувати шоколад вдома – він зовсім не складний, не займе багато часу, і порадує ваших близьких:

100 гр какао масла, 200 гр какао тертого, 100 гр цукрової пудри, або інший підсолоджувач поєднати і розтопити на водяній бані. Важливо не перегрівати! Температура шоколаду має бути не вищою, ніж 45 градусів.

Охолодити, розлити у форми, за бажанням додати горіхи, сухофрукти, і… чекати, поки застигне! Пригощати з посмішкою.

До речі, виробництво, де працює Аліна, проводить майстер-класи для діток. Малеча своїми працьовитими ручками виготовляє шоколад і додає в нього все, що забажає. А потім гордо демонструє батькам. Ох, і смачний же він виходить! І, звісно, корисний. А частина коштів, виручених від проведення майстер-класу, йде на допомогу ЗСУ.

Щиро дякую нашим захисникам за те, що маємо можливість працювати в такий важкий час!

Спілкувалася Валентина Пильник

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь